Στην Αθήνα ο Πομπέο: Υπογράφουν νέα αμυντική Συμφωνία με Δένδια

Στην Αθήνα ο Πομπέο: Υπογράφουν νέα αμυντική Συμφωνία με Δένδια

Στην Αθήνα βρίσκεται από την Παρασκευή το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, τον οποίο υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συναντηθεί το Σάββατο στις 10.30, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 11:25 π.μ., ο αμερικανός ΥΠΕΞ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, το Σάββατο στις 12:30, θα διεξαχθούν συνομιλίες στο υπουργείο Εξωτερικών οι οποίες θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερης σημασίας θα είναι η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCΑ).

Διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Την έντονη αντίθεσή τους στο πρόσωπο του Μάικ Πομπέο και στη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας για τις στρατιωτικές βάσεις θα εκφράσουν με διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το Σάββατο το ΚΚΕ, όπως και κόμματα και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑ.Ε., ΚΚΕ (μ-λ), ΟΚΔΕ, ΚΕΕΡΦΑ, Σ.Φ.Ε.Α κ.ά).

Στη Θεσσαλονίκη, η «Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο», στην οποία συμμετέχουν από κοινού το ΚΚΕ (μ-λ), το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑ.Ε., το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΟΚΔΕ, η ΑΡΙΣ, η Παρέμβαση, καλούν σε διαδήλωση το μεσημέρι του Σαββάτου (12.00, άγαλμα Βενιζέλου).

 

 

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα