Παναγιωτόπουλος: οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι το ξίφος της Ελλάδας

Παναγιωτόπουλος: οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι το ξίφος της Ελλάδας

Αυτό που είδαμε είναι αυτό που εννοούσα όταν είχα πει προ ολίγου στην Βουλή ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι το ξίφος της Ελλάδας είναι η κόψη του σπαθιού η τρομερή» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος από το πεδίο βολής «Αετός» στην Αλεξανδρούπολη όπου μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη παρακολούθησε το νυκτερινό επιχειρησιακό σκέλος της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Παρμενίων 2019».

«Η ακρίβεια εκτέλεσης των ασκήσεων, η εξαιρετική ποιότητα, ο άψογος συγχρονισμός μεταξύ πάρα πολλών όπλων και των τριών Κλάδων -διότι μην ξεχνάτε ότι η Άσκηση διεξάγεται κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας και ολοκληρώνεται αύριο στη Σαμοθράκη- το φρόνημα και ο επαγγελματισμός των στελεχών σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, η τρομακτική ισχύς πυρός των οπλικών συστημάτων που είδαμε στο πεδίο της μάχης, καθιστούν ορατή αυτή την ικανότητα ακόμα και στους μη εξοικειωμένους, ακόμα και μέσα στη νύχτα.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος και στην συνέχεια έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους ενεπλάκησαν στην άσκηση αφού όπως υπογράμμισε : «Σήμερα καταδείχθηκε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διαθέτουν εξαιρετική αποτρεπτική ισχύ».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκλεισε τον χαιρετισμό του λέγοντας: «Αγαπητά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αγωνίζεστε κάθε μέρα για να γίνεστε καλύτεροι, αλλά γίνεστε καλύτεροι όχι για να πολεμάτε, αλλά διά της αποτρεπτικής αυτής ισχύος να διασφαλίζετε την ειρήνη, να υπερασπίζεστε και να διασφαλίζετε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και να εδραιώνετε την πεποίθηση, σε όλο τον ελληνικό λαό, ότι πρέπει και μπορούν να νιώθουν ασφαλείς».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από την στρατιωτική ηγεσία θα μεταβεί το πρωί στην Σαμοθράκη για να παρακολουθήσει την τελική φάση της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019».

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα