Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης έχει μίσος για τους εργαζομένους

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης έχει μίσος για τους εργαζομένους

«Η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη για την απεργία αναδεικνύει το μίσος του για τους εργαζόμενους, για οποιονδήποτε αντιδρά, για οποιονδήποτε διαφωνεί με την πολιτική που πρέπει να ασκείται για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε μιλώντας στον Real Fm, «οι ρυθμίσεις που έχουν έρθει ή που προγραμματίζονται αντιστρέφουν την τάση της προηγούμενης τετραετίας για την επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί του συνδικαλιστικού κινήματος υπάρχουν διότι η σχέση εργαζομένου και εργοδότη δεν είναι μια ισότιμη σχέση και αυτό είναι μια πραγματικότητα που αναγνωρίζει ο ίδιος ο νόμος. Η αντιπροσώπευση των εργαζομένων έρχεται να αναπληρώσει αυτήν την καταστατική ανισοτιμία και να ενισχύσει τους εργαζόμενους».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν μίσος για τους εργαζόμενους. Έχουν επανειλημμένως υποστηρίξει ότι ο τρόπος για να έρθει η ανάπτυξη στη χώρα είναι η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Πρόκειται για μια καθαρή θέση υπέρ της ασύδοτης λειτουργίας της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων».

«Η ΝΔ έχει κριθεί ανεπαρκής και ανίκανη στο προσφυγικό»

Ο Δ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό, τονίζοντας ότι η ΝΔ «έχει κριθεί ανεπαρκής και ανίκανη γιατί αυτή τη στιγμή στη Μόρια έχει 12.000 ανθρώπους τη στιγμή που εμείς είχαμε αφήσει 5.000 ανθρώπους».

«Το προσφυγικού προφίλ δεν είναι κάτι που σκιαγραφείται γενικά. Καθορίζεται με ad hoc, ατομικές κρίσεις. Με βάση αυτές τις κρίσεις αποφασίζεται αν θα χορηγηθεί άσυλο.

Η κυβέρνηση έχει ως βασικό στόχο να μετατρέψει το προσφυγικό ζήτημα σε μεταναστευτικό ζήτημα.

Αυτό συμβαίνει γιατί η γραμμή της ακραίας καταστολής και των παράνομων επαναπροωθήσεων χρειάζεται και μια νομιμοποίηση στην κοινή γνώμη. Και αυτή είναι η γραμμή που θεωρούν ο Όρμπαν, ο Κούρτς, και φυσικά ο κ. Μητσοτάκης, ότι μπορεί να αποδώσει σε αυτόν τον ιδεολογικό πόλεμο» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδώσει»

Σχετικά με τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η «ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ομόφωνα τα επόμενα βήματα για μια μεγάλη καμπάνια ανοίγματος στους πολίτες που εμπιστεύτηκαν το ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι σειρά και ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ να εμπιστευτεί αυτόν τον κόσμο.

Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδώσει. Ο ριζοσπαστικός λόγος δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από αυτό το άνοιγμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα αρτηριοσκληρωτικό είναι ένα κόμμα που μετασχηματίζεται. Έχουμε εμπιστοσύνη στις ιδέες μας και στη δημοκρατική διαδικασία» τόνισε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα