Στην εντατική ο Πέτρος Τατσόπουλος μετά το πολύωρο χειρουργείο - Το ιατρικό ανακοινωθέν

Στην εντατική ο Πέτρος Τατσόπουλος μετά το πολύωρο χειρουργείο - Το ιατρικό ανακοινωθέν

Ολοκληρώθηκε το πολύωρο και πολύ δύσκολο χειρουργείο, στο οποίο υπεβλήθη εσπευσμένα ο Πέτρος Τατσόπουλος νωρίτερα την Τρίτη. 

Οι γιατροί παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας του, με τον ασθενή να παραμένει στην Εντατική και το επόμενο 24ωρο να κρίνεται κρίσιμο. 

Ανακοίνωση για τον Πέτρο Τατσόπουλο εξέδωσε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 12:02 και διαπιστώθηκε πως είχε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής.

Διασωληνώθηκε και άμεσα μεταφέρθηκε στο χειρουργείο στις 12:50. Μετά από περίπου πέντε ώρες η επέμβαση ολοκληρώθηκε.

 

Το Ιατρικό Ανακοινωθέν: 

«Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος.

Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό.

Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».

Η επέμβαση για την αντιμετώπιση του ανευρύσματος με το οποίο διαγνώθηκε ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Ο Πέτρος Τατσόπουλος νοσηλεύεται τώρα στην Εντατική, όπου θα παραμείνει για δύο εικοσιτετράωρα τουλάχιστον.

Ωστόσο, δεδομένης της κατάστασής του, το πρώτο εικοσιτετράωρο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της υγείας του.

Έτσι σώθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος. Ήταν πάνω από 10 λεπτά αναίσθητος

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος και στην συνέχεια κατέρρευσε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής στον Alpha. Αμέσως η εκπομπή σταμάτησε και πήγαν σε διαφημίσεις ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Στο Ιπποκράτειο στο οποίο μεταφέρθηκε οι γιατροί του έκαναν στεφανιογραφία, η οποία έδειξε ότι τα αγγεία του είναι σε καλή κατάσταση και ως εκ τούτου δεν προκύπτει έμφραγμα. Ωστόσο, απεικονίστηκε διαχωρισμός της αορτής με την κατάσταση του να θεωρείται υπερεπέιγουσα.

Ο πρώην βουλευτής μιλούσε για το προσφυγικό στην εκπομπή Εκτός Γραμμής, του Alpha και αφού πήρε τον λόγο ο Δημήτρης Βίτσας, λίγο πριν τις διαφημίσεις, ο κ. Τατσόπουλος ζήτησε να αποχωρήσει. Νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου σε ιατρικό ανακοινωθέν που θα εκδοθεί από το νοσοκομείο.

«Είχαμε τη λιποθυμία του κ. Τατσόπουλου, είναι μαζί του ο γιατρός και για όσους ανησυχούν είναι καλά», είπε μεταξύ άλλων ο Τάκης Χατζής.

Τι είναι το διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής που υπέστη ο Πέτρος Τατσόπουλος

Πρόκειται για πολύ σοβαρή περίπτωση καρδιακής νόσου, η οποία χρήζει άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Γι’ αυτό και ο Πέτρος Τατσόπουλος εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Μάλιστα, οι γιατροί σχολίαζαν ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος μέσα στην ατυχία του ήταν «τυχερός που αυτό του συνέβη στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής και υπήρξε άμεση κινητοποίηση και μεταφορά του στο νοσοκομείο». Είναι γνωστό, ότι το ανεύρυσμα διαγιγνώσκεται κατά κανόνα «τυχαία» στο πλαίσιο μαγνητικής/αξονικής τομογραφίας καθώς δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Γι’ αυτό και στις περισσότερες περιπτώσεις έχει μοιραία κατάληξη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα