Σε Τουρκία και Ελλάδα ο Αβραμόπουλος για το μεταναστευτικό

Σε Τουρκία και Ελλάδα ο Αβραμόπουλος για το μεταναστευτικό

Σε Τουρκία και Ελλάδα μεταβαίνει ο αρμόδιος για το μεταναστευτικό Επίτροπος Αβραμόπουλος συνοδευόμενος από Υπουργούς Εσωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας, με σκοπό να επιτείνει το συντονισμό για την αντιμετώπιση  των αυξημένων ροών προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα η Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα, με αφορμή τα τεκταινόμενα το Σαββατοκύριακο στη Μόρια και το τραγικό συμβάν μετά από πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας.

Αναλυτικά, η Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα δήλωσε κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες, ότι "οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες στη Μόρια στη Λέσβο, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες κόστισαν τη ζωή μιας γυναίκας και τον τραυματισμό του παιδιού της, είναι πραγματικά τραγικές και κάτι που μπορούμε παρά να εκφράζουμε βαθιά λύπη".

Η Μίνα Αντρέεβα σημείωσε "οι αυξημένες αφίξεις στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες έχουν επιβάλει τεράστια πίεση σε ένα ήδη φορτωμένο σύστημα και δημιουργούν μη βιώσιμες συνθήκες".

Σημείωσε δε ότι "η Κομισιόν έχει δεσμευθεί να βοηθήσει επιπλέον και επειγόντως τις ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν έκτακτα μέτρα για την ανακούφιση της κατάστασης".

"Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι ορισμένες ελληνικές αρχές έχουν ήδη αναγγείλει ορισμένα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση θεμάτων υποδοχής λόγω των αυξημένων αφίξεων", δήλωσε η Μίνα Αντρέεβα και συμπλήρωσε: "τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν πρόσθετες μεταφορές στην ηπειρωτική χώρα με την υποστήριξη της UNHCR και χρηματοδότηση από την ΕΕ, αυξημένη ικανότητα υποδοχής στην ηπειρωτική χώρα καθώς και αυξημένες επιστροφές από τα νησιά, συμπεριλαμβανομένων των εθελοντικών επιστροφών".

Ανακοίνωσε δε ότι "ο Επίτροπος Αβραμόπουλος σήμερα συναντά τον Πρόεδρο της Ελλάδας και θα συζητήσει την κατάσταση στα ελληνικά νησιά".

"Ο Επίτροπος Αβραμόπουλος θα ταξιδέψει επίσης με τους Υπουργούς Εσωτερικών της Γερμανίας, τον Seehofer και της Γαλλίας, τον Castaner, πρώτα στην Ελλάδα και στη συνέχεια στην Τουρκία την Πέμπτη και την Παρασκευή, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα και τη συνεργασία για τη διαχείριση της μετανάστευσης με την Τουρκία", ανακοίνωσε.

"Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε την υποστήριξή μας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα στο πλαίσιο της αποστολής μας για να υποστηρίξουμε τις ελληνικές αρχές - που είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση της κατάστασης - να βελτιώσουν την κατάσταση", κατέληξε η Μίνα Αντρέεβα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα