Υπόθεση Novartis: Καταγγελίες φωτιά για απειλές από την Τουλουπάκη

Υπόθεση Novartis: Καταγγελίες φωτιά για απειλές από την Τουλουπάκη

Έγγραφο που φέρνει στο φως την Κυριακή (29.09.2019) η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, αναφέρει πως από τον Δεκέμβριο του 2018 η Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης είχε καταγγείλει απειλές και πιέσεις από την Ελένη Τουλουπάκη.

Ανάλογη αναφορά έχει γίνει και από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, στην κατάθεσή του για την υπόθεση Novartis.

Στο εν λόγω έγγραφο, από το Μεικτό Κλιμάκιο Ελέγχου που συγκρότησε το Συντονιστικό Όργανο Επιθεώρησης και Ελέγχου, γίνεται λόγος για «εκτόξευση συγκεκαλυμμένων ή ευθέως εκπεφρασμένων απειλών» και πιέσεις από την Ελένη Τουλουπάκη για να κατατεθεί γρήγορα το πόρισμα, χωρίς αξιολόγηση στοιχείων και ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2018 εστάλη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου το εν λόγω έγγραφο. Σε αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περιγράφεται η κατάχρηση εξουσίας από την Ελένη Τουλουπάκη, την οποία κατηγορούν πως ζητά από τους επιθεωρητές να παραβιάσουν τα καθήκοντά τους.Τουλουπάκη

Στην 14σελιδη έκθεση αναφέρεται πως η Ελένη Τουλουπάκη είχε ζητήσει από το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου να ελέγξει εντός 15 ημερών ψηφιακό υλικό που κατασχέθηκε από τη Novartis, όγκου 2 terabytes και ενώ ήδη εκκρεμούσε ο έλεγχος 27.000 αρχείων. Τους ζήτησε μάλιστα να καταθέσουν το πόρισμά τους έως τις 15 Δεκεμβρίου 2018.

Το έγγραφο τους, οι επιθεωρητές υποστηρίζουν ότι απειλήθηκαν με κυρώσεις αν δεν ολοκλήρωναν τον έλεγχο στο χρονικό διάστημα που τους είχε ζητηθεί. «Φρονούμε ότι η εκτόξευση συγκεκαλυμμένων ή ευθέως εκπεφρασμένων απειλών στο πρόσωπο της ειδικής επιθεωρήτριας (…) και η εν γένει άσκηση πιέσεων στους επιθεωρητές – μέλη του Μικτού Κλιμακίου Ελέγχου για την άμεση υποβολή πορίσματος εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους λάθους…».

Νέα πυρά Παπαγγελόπουλου: Δεν θα μπορούν να βγουν από σπίτι τους

Με νέα δήλωσή του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επιτίθεται ξανά στην Ελένη Ράικου και τον Ιωάννη Αγγελή, οι οποίοι, όπως αναφέρει σε δήλωσή του στην εφημερίδα Real News, θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη και δεν θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τονίζει πως έχει συναφθεί «συμβόλαιο αισχρής κατασυκοφάντησής μου για να με εκδικηθούν και να με εξουδετερώσουν».

Αφού θέτει τέσσερα ερωτήματα στην Ελένη Ράικου, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, δηλώνει διατεθειμένος να γίνει… θυσία. «Κάποιοι θέλουν να χυθεί το αίμα μου στο βωμό της εκδικητική μανία τους (…) ας χυθεί, λοιπόν, λίγο από το αίμα μου, αρκεί που θα σπάσει το απόστημα και προηγουμένως θα έχει χυθεί όλο το μολυσμένο πύον», λέει.

Όλη η δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

«Η ΚΥΡΙΑ Ράικου και ο κύριος Αγγελής, οι υποκινητές και οι συνεργοί τους θα κριθούν από την Δικαιοσύνη αλλά και από την κοινωνία. Εκτός, λοιπόν, από την κρίση της Δικαιοσύνης θα υπάρξει και η αμείλικτη κρίση της κοινωνίας.

Πολύ σύντομα θα αποδειχθούν οι παράνομες ενέργειες τους και τα πραγματικά κίνητρα τους και δεν θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους.

Ερωτώ την κυρία Ράικου, της οποίας η στενή σχέση με τον κύριο Σαμαρά είναι επίσης γνωστή:

Πρώτον, γιατί, όταν παραιτήθηκε, δήλωσε ότι η Novartis αποτελεί την κορωνίδα των σκανδάλων;

Δεύτερον, γιατί στράφηκε τότε κατά των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας και δήλωσε ότι παραιτείται εξαιτίας τους;

Τρίτον, γιατί, όταν παραιτήθηκε δεν ανέφερε απολύτως τίποτα για μένα ή για τον δήθεν Ρασπούτιν, που υπάρχει μόνο στη φαντασία της;

Τέταρτον, γιατί οι κύκλοι της – η ίδια δεν τόλμησε – μετά από ενάμιση χρόνο από την παραίτηση της, αναφέρθηκαν στον υποτιθέμενο Ρασπούτιν, χωρίς όμως να με κατονομάσουν ευθέως; Μήπως γιατί υπήρξαν δημοσιεύματα για το γιατρό σύζυγό της σχετικά με την Novartis;

Κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι μεθοδεύουν νέες σκευωρίες για να προκαλέσουν νέες έρευνες σε βάρος μου. Έχουν συνάψει συμβόλαιο αισχρής κατασυκοφάντησής μου για να με εκδικηθούν και να με εξουδετερώσουν. Διαθέτω όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω. Δυστυχώς για αυτούς, θα μείνουν στην ιστορία για την εγκληματική τους δράση που δεν αφορά μόνο εμένα.

Κάποιοι θέλουν να χυθεί το αίμα μου στο βωμό της εκδικητική μανία τους, των βρόμικών πολιτικών παιχνιδιών τους και της συγκάλυψης των μεγάλων ποινικών τους ευθυνών. Αποτελούν απόστημα πλέον. Ας χυθεί, λοιπόν, λίγο από το αίμα μου, αρκεί που θα σπάσει το απόστημα και προηγουμένως θα έχει χυθεί όλο το μολυσμένο πύον. Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από αυτό».

 

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα