"Πόλεμος" κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

"Πόλεμος" κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Με δύο φωτογραφίες από τις συναντήσεις των Ελλήνων πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησαν κύκλοι της ΝΔ στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ περί ελλειπούς προετοιμασίας του κ. Μητσοτάκη για τη συνάντησή του με τον Ερντογάν στο περιθώριο της Γ.Σ. του ΟΗΕ.

Στη μία φωτογραφία, από τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, οι συνοδοί του Έλληνα πρωθυπουργού εμφανίζονται με... άδεια χέρια, ενώ στην άλλη, από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, η συνοδεία του φαίνεται να έχει φακέλους με υλικό.

Με βάση τις δύο εικόνες, οι κύκλοι της ΝΔ σημείωσαν ότι «από τον ΣΥΡΙΖΑ τολμούν να μιλούν για προετοιμασία. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Αρκεί η σύγκριση της φωτογραφίας από τη συνάντηση του κ.Τσίπρα με τον κ. Ερντογάν με την αντίστοιχη του κ. Μητσοτάκη. Η εικόνα μιλάει από μόνη της».

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ασκούσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός πήγε απροετοίμαστος στη Νέα Υόρκη.

Σήμερα, μια ημέρα μετά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με δήλωσή του αναφέρεται ξανά στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, αφήνοντας αιχμές για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχαν οι δύο άνδρες.

 “Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση οφείλουν να κατανοήσουν ότι τα ζητήματα των διεθνών σχέσεων της χώρας και τις διπλωματίας δεν είναι παιχνίδια επικοινωνιακής πολιτικής”, διαμηνύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, χαρακτηρίζοντας “εξαιρετικά ανησυχητικό ότι για πρώτη φορά στα χρονικά Έλληνας πρωθυπουργός σε συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, δεν θέτει το ζήτημα της ανάγκης άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο”. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης “δεν έθεσε αρχικά ούτε και το ζήτημα των παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ”, το οποίο τέθηκε τελικά, “αφού πρώτα τον εγκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ”, σύμφωνα με τον Αλ. Χαρίτση.

Η πλήρης δήλωση:

“Είναι θετικό ότι η κυβέρνηση, παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά, συνεχίζει την πολιτική των ανοιχτών διπλωματικών διαύλων και του διαλόγου με την Τουρκία.

Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά ανησυχητικό ότι για πρώτη φορά στα χρονικά Έλληνας πρωθυπουργός σε συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, δεν θέτει το ζήτημα της ανάγκης άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο. Κάτι που άλλωστε παραδέχτηκε σε σημερινή συνέντευξή του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως, επίσης, δεν έθεσε αρχικά και το ζήτημα των παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Θέμα το οποίο απουσίαζε από τις αρχικές κυβερνητικές ενημερώσεις και τέθηκε τελικά από τον πρωθυπουργό, αφού πρώτα τον εγκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση οφείλουν να κατανοήσουν ότι τα ζητήματα των διεθνών σχέσεων της χώρας και τις διπλωματίας δεν είναι παιχνίδια επικοινωνιακής πολιτικής”.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα