Συνάντηση Τσίπρα με αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας

Συνάντηση Τσίπρα με αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας

Για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη συνεργασία των μεσογειακών ευρωπαϊκών χωρών, τις πρόσφατες εξελίξεις στη Ιταλία και την ενίσχυση της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικού κόμματος της Ιταλίας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος, σε γεύμα που του παρέθεσε, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ των στελεχών που μετείχαν στην αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος ήταν ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων, Βιτσέντζο Αμεντόλα, και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του κόμματος και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντρέα Ορλάντο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε, επίσης, συναντήσεις με αντιπροσωπείες της Sinistra Italiana και της «'Αλλης Ευρώπης». Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την ακλόνητη στάση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό στα χρόνια της κρίσης, αλλά και προς τον ίδιο και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις ίδιες πηγές, τονίστηκε ότι "η Ιταλική Αριστερά αποτελούσε πάντα ένα εργαστήρι ιδεών και δράσης" και ότι "είναι αναγκαία η συμβολή της και σήμερα στο διάλογο και τον κοινό βηματισμό των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης, για να αναζητήσουμε προοδευτικές λύσεις στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες μας, η Ευρώπη και ο κόσμος".

Πηγή: enikos.gr

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Σχετικά TAGS:
Nikol K.
Σχολιάστε το άρθρο: