Δημοσκόπηση Pulse: Παραμένει μεγάλη η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Παραμένει μεγάλη η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 13,5%. Αναλυτικά:

ΝΔ: 39,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 26%

ΚΙΝΑΛ: 6%

ΚΚΕ: 4,5%

ΜέΡΑ25: 4%

Ελληνική Λύση: 3%

Οι πολίτες σε ποσοστό 28% θεωρούν πως στην υπόθεση της Novartis υπήρξε σίγουρα διάθεση για στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων, το 21% είπε «δεν ξέρω, δεν απαντώ», το 20% απάντησε στην ερώτηση «μάλλον ναι», το 15% «μάλλον όχι» και το 16% «σίγουρα όχι».

Το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί πως στην Ελλάδα τα πράγματα πάνε σε σωστή/μάλλον σε σωστή κατεύθυνση. Οι έξι στους δέκα θεωρούν πως τα πράγματα πάνε καλά με την αντιστροφή του κλίματος που διεπόταν από απαισιοδοξία πλέον να έχει αλλάξει.

Πως πιστεύεται πως θα πάνε τα πράγματα τους επόμενους μήνες; Το 39% απαντά λίγο ή πολύ καλύτερα, το 29% απαντά πάνω-κάτω τα ίδια και το 25% λίγο ή πολύ χειρότερα.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε από 17-18 Σεπτεμβρίου συμμετείχαν 1.100 άτομα με δικαίωμα ψήφου.

Οι πολίτες αξιολογούν θετικά τους πρώτους μήνες της νέας κυβέρνησης: 

Το 28% θεωρεί πως πάει καλύτερα απ’ ότι περίμενε

Το 30% καλά όπως περίμενε

Το 21% άσχημα όπως περίμενε

Το 9% χειρότερα απ’ ότι περίμενε

Άξιο αναφοράς είναι πως το 27% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει εκπλαγεί ευχάριστα από την διακυβέρνηση της ΝΔ και αντιμετωπίζουν θετικά τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης.

Για τον τρόπο με τον οποίο αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, το 37% απαντά πως πάει άσχημα όπως περίμενε, το 20% καλά όπως περίμενε, ακόμα ένα 20% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ πάει χειρότερα απ’ όσο περίμενε και το 7% απαντά πως ο ΣΥΡΙΖΑ πάει καλύτερα απ’ ότι περίμενε.

Για τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, σε γενικές γραμμές η εικόνα είναι θετική καθώς το 32% τα αξιολογεί μάλλον θετικά, το 22% σίγουρα θετικά, το 13% μάλλον αρνητικά και το 11% σίγουρα αρνητικά. Άξιο αναφοράς είναι πως ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως τα μέτρα είναι προς θετική κατεύθυνση.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 44% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 27%.

etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα