Novartis: Τι λέει ο Σαμαράς στο υπόμνημά του για "Ρασπούτιν" και Τσίπρα

Novartis: Τι λέει ο Σαμαράς στο υπόμνημά του για "Ρασπούτιν" και Τσίπρα

 Τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο κατονομάζει ανοιχτά ως τα άτομα που βρίσκονται πίσω από την υπόθεση Novartis ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην κατάθεσή του που περιλαμβάνεται στην δικογραφία που βρίσκεται στη Βουλή. Το πλήρες κείμενο της κατάθεσης έδωσε στη δημοσιότητα το site dikastiko.gr.  

"Σε όλες τις μηνυόμενες πράξεις των ανωτέρω εισαγγελικών λειτουργών και των προστατευόμενων ψευδομαρτύρων, ιθύνων νους είναι ο τέως Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, από κοινού με τον εκτελεστικό του βραχίονα, τέως Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλο, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, εξύφαναν το σχέδιο της απόπειρας πολιτικής μου εξόντωσης, χρησιμοποιώντας τους εν λόγω εισαγγελικούς λειτουργούς ως πειθήνια όργανα των ανόμων στοχεύσεών τους" αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς στο υπόμνημά του. 

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: "Όπως προκύπτει και από την εξέταση και των άλλων δημοσιευμάτων, υφίσταται ευθεία σύνδεση μεταξύ των Εισαγγελέων Διαφθοράς και των κκ Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου. Όλες οι ενέργειες των Εισαγγελέων ήταν προσχεδιασμένες και σε πλήρη γνώση και καθ’ υπόδειξη των τελευταίων: ο κ. Τσίπρας αποφάσισε και παρήγγειλε την κατασκευή της σκευωρίας, ο κ. Παπαγγελόπουλος, λόγω των ιδιοτήτων του, μερίμνησε ως «Ρασπούτιν» για την υλοποίησή της υποδεικνύοντας ενέργειες στην ευνοούμενή του Εισαγγελέα Διαφθοράς [...]"

Και προσθέτει: 

"Στο σημείο αυτό και ενόψει των ανωτέρω, θέλω να επισημάνω ότι θεωρώ κωμικό να υπάρχει αμφισβήτηση και να ρωτάει ακόμη κάποιος ποιος είναι ο «Ρασπούτιν». Ακόμη και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, αφήνοντας επί της ουσίας έκθετο τον εξ απορρήτων «συνεργάτη» του επί των δικαστικών θεμάτων, ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο συνέντευξής του στο CNN, απάντησε: Να ερωτηθεί ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος αν είναι ο «Ρασπούτιν»".

Διαβάστε όλο το υπόμνημα στο dikastiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα