Μητσοτάκης για Novartis: Εγώ δεν στέλνω στα δικαστήρια τους πολιτικούς μου αντιπάλους

Με τις πληροφορίες να επιμένουν πως υπάρχει εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο σκάνδαλο Novartis η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Εάν επιβεβαιωθούν τελικά οι πληροφορίες περί εμπλοκής, ο φάκελος που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή θα ανοίξει αύριο το μεσημέρι, η προανακριτική θα αφορά μόνο για το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και όχι τον Αλέξη Τσιπρα.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση δείχνει ότι αφενος δεν κουκουλώνει την υπόθεση αφήνοντας παράλληλα ικανοποιημένο και τον Αντώνη Σαμάρα που είναι υπέρ της σκληρής γραμμής, ζητάει ακόμα και εξεταστική επιτροπή.

Και αφετέρου με την επιλογή να αφήσει εκτος κάδρου τον πρώην πρωθυπουργό φαίνεται ότι το Μαξίμου δεν έχει καμία διάθεση γαι πολιτικό ρεβανσισμό.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ.Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

«Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με συνεργάτες του.

Ο κύβος ερρίφθη: Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο ζητεί η ΝΔ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ