Novartis: Προς προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο - "Αθλιότητες", απαντά ο πρώην υπουργός

Novartis: Προς προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο - "Αθλιότητες", απαντά ο πρώην υπουργός

Στην πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αλλά όχι για τον Αλέξη Τσίπρα προσανατολίζεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση. 

Η λύση του διαχωρισμού φαίνεται να προκρίνεται από την κυβέρνηση καθώς έτσι από τη μία πλευρά ικανοποιείται η επιθυμία εκείνων που ήθελαν διερεύνηση της υπόθεσης μέχρι τέλους, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και από την άλλη περιορίζονται οι φόβοι εκείνων των στελεχών της ΝΔ που έβλεπαν τον πολιτικό κίνδυνο "ηρωοποίησης" του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση η προανακριτική προχωρούσε και για εκείνον. 

Σε κάθε περίπτωση οι επίσημες αποφάσεις της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη, με την ανακοίνωση της λήψης της δικογραφίας στη Βουλή, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

H κυβέρνηση σέβεται απόλυτα το Σύνταγμα, αναφορικά με τη διάκριση των εξουσιών» και «το ζήτημα του φακέλου, που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, είναι θέμα της Βουλής», ανέφερε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε πως «αύριο στην Ολομέλεια θα λάβουν γνώση του φακέλου τα κόμματα και θα έχουμε τοποθέτηση από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με ανακοίνωση του γραμματέα της Κ.Ο., Σταύρου Καλαφάτη».

Αθλιότητες» χαρακτηρίζει τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα εναντίον του για την υπόθεση της Novartis ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε δήλωσή του στο CNN Greece.
 
Ο πρώην υπουργός αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης, καθώς φέρονται να έχουν κατονομαστεί από τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Δημήτρη Αβραμόπουλο ως τα πολιτικά πρόσωπα που μεθόδευσαν την σκευωρία της Novartis -όπως την χαρακτηρίζουν στη Νέα Δημοκρατία- για να πλήξουν πολιτικά τους αντιπάλους τους.
 
«Όλα αυτά είναι αθλιότητες που χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές και τους εκτελεστές της» λέει o κ. Παπαγγελόπουλος.
 
Με τη δήλωσή του αυτή, ο πρώην υπουργός δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί από την Τετάρτη και μετά –όταν, δηλαδή, ανοίξει ο φάκελος στη Βουλή και παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία- ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξει να αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο θέμα της Novartis αναφέρθηκε την Τρίτη και η Ντόρα Μπακογιάννη υποστηρίζοντας ωστόσο την αντίθετη άποψη, πως, δηλαδή, «ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία και άρα μπορεί να τον κρίνει η Δικαιοσύνη». Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι κατά την προσωπική της άποψη σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει ανάγκη για Εξεταστική ή Προανακριτική Επιτροπή για τη σκευωρία της Novartis. Παρατήρησε πως αυτή είναι η προσωπική της άποψη και πως πάντως θα συνταχθεί με ό,τι προτείνει η Βουλή. Υπογράμμισε, δε, πως αν στη διάρκεια της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκύψουν στοιχεία για τον Αλέξη Τσίπρα, τότε μπορεί να επανεξεταστεί το ζήτημα Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής.

«Θα εισηγηθώ στην ΚΟ ότι δεν υπάρχει λόγος για εξεταστική, αλλά προανακριτική επιτροπή για τον Δ.Παπαγγελόπουλο», ανέφερε νωρίτερα σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας τις κατηγορίες κατά του πρώην Υπουργού με εκείνες κατά του πρώην Πρωθυπουργό.

«Ο Τσίπρας αναφέρεται ως ωφεληθείς από όλη αυτήν την κατάσταση, ο ίδιος ανέφερε στον Χατζηνικολάου στοιχείο της δικογραφίας στον ΑΝΤ1 για μένα, χωρίς να αναφέρει το όνομά μου», σημείωσε σχετικά, διαχωρίζοντας πως «άλλο επωφελούμαι κι άλλο την οργάνωσα κι είμαι ηθικός αυτουργός».

«Δεν νομίζω ότι πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπλακεί ο κ. Τσίπρας σε όλη αυτήν την κατάσταση», κατέληξε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και το ΚΚΕ με επίσημη ανακοίνωσή του.  «Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε τοποθετηθεί ολοκληρωμένα για την υπόθεση Novartis, ζητώντας να αναδειχθούν όλες οι πτυχές -πολιτικές και νομικές- του ζητήματος, που απορρέουν από το μεγάλο σκάνδαλο της εμπορευματοποίησης του φαρμάκου και του αυξημένου κόστους για το λαό», αναφέρει σχόλιο του Κόμματος για την υπόθεση Novartis και την αντιπαράθεση των κομμάτων.

«Από κει και πέρα το ΚΚΕ ούτε συμμετείχε ούτε θα συμμετέχει στα πολιτικά παιχνίδια και τις σκοπιμότητες των άλλων κομμάτων, οι οποίες καθορίζονται με το αν είναι στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση, ανακυκλώνοντας τον αποπροσανατολισμό και τη συγκάλυψη», προσθέτει το ΚΚΕ. Και καταλήγοντας, τονίζει: «Θα μελετήσουμε το φάκελο που ήρθε στη Βουλή και υπεύθυνα θα τοποθετηθούμε»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα