Πλήθος κόσμου στο "τελευταίο αντίο" στον Αντώνη Λιβάνη

Πλήθος κόσμου στο "τελευταίο αντίο" στον Αντώνη Λιβάνη

Το τελευταίο αντίο στον εκδότη και στενό φίλο του Ανδρέα Παπανδρέου Αντώνη Λιβάνη λένε συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί και εκπρόσωποι και επιχειρηματικού κόσμου. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών και η κηδεία θα γίνει στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Την παραχώρηση θέσεως στο Α΄Νεκροταφείο τιμής ένεκεν για την ταφή του Αντώνη Λιβάνη αποφάσισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο εκδότης και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών το βράδυ της Τετάρτης (11/09). Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη.

Ο Αντώνης Λιβάνης διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού (1981-1989) και Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ (1993-1996), ενώ συμμετείχε ενεργά στην αντίσταση στα χρόνια της Κατοχής, αλλά και στον αντιδικτατορικό αγώνα. 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο εκλιπών επί πολλές δεκαετίες διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στα δημόσια πράγματα της χώρας, ίδρυσε έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους, ενώ έφηβος ακόμη καταδικάστηκε σε θάνατο από τους Γερμανούς κατακτητές».

«Επιθυμία της οικογένειας» είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στο σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο». 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα