Τσίπρας για Novartis: Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης

Τσίπρας για Novartis: Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης

Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης, να είστε σίγουροι, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis και έκανε λόγο για ένα διεθνές ευρωπαϊκό σκάνδαλο με συγκεκριμένες προεκτάσεις στην ελληνική κοινωνική, οικονομική, πολιτική ζωή.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να "ξεχνάμε ότι το σκάνδαλο αυτό αφορά στην ευνοϊκή τιμολόγηση φαρμάκων της Novartis σε μια περίοδο όπου με την παρουσία της τρόικα εδώ υπήρχε δραστική μείωση της δαπάνης, η Ελλάδα ήταν χώρα αναφοράς για την τιμή των φαρμάκων”, ενώ τόνισε ότι με το εισαγγελικό πόρισμα, “δεν μπορεί να μιλάει κανείς για σκευωρία” και μίλησε για συγκεκριμένες αναφορές σε έγγραφα του FBI “για προνομιακές σχέσεις της εταιρείας με κυβερνητικά στελέχη εκείνη την εποχή”.

Καταλήγοντας, προκάλεσε τον Πρωθυπουργό "να κάνει εξεταστική επιτροπή, προανακριτική επιτροπή, ειδικά δικαστήρια, ό,τι του ταιριάζει, για να θυμηθεί ο ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια είναι η σκευωρία. Η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκει σε αυτόν”, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα