Τι θα πει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ: Κριτική στην κυβέρνηση για οικονομία, εργασιακά, Πρέσπες

Τι θα πει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ: Κριτική στην κυβέρνηση για οικονομία, εργασιακά, Πρέσπες

Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη από τη θέση πλέον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να σηματοδοτήσει την έναρξη της στρατηγικής που θα ακολουθήσει απέναντι στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, που είναι προγραμματισμένη για τις 19:30, θα επιχειρήσει να αποδομήσει την οικονομική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας πως όλα οφείλονται στη δική του κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τις φοροελαφρύνσεις και για το γεγονός ότι δεν προχώρησε άμεσα στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και τη μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 50%, που είχαν δρομολογηθεί για το 2020. Παράλληλα, θα καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαπραγματευτεί άμεσα τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Παράλληλα, θα επιχειρήσει να αναδείξει την αλλαγή στάσης του πρωθυπουργού απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και να επιτεθεί στον κ. Μητσοτάκη για τα εργασιακά.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα