Δημοσκόπηση για τις πρώτες 60 ημέρες της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση για τις πρώτες 60 ημέρες της κυβέρνησης

Οι πρώτες εξήντα μέρες της κυβέρνησης ήταν το αντικείμενο πανελλαδικής δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha από την εταιρεία Metron Analysis, σε δείγμα 810 ατόμων το χρονικό διάστημα 09-10/09.

Το πρώτο ερώτημα αφορούσε το αν η κατεύθυνση που κινείται η χώρα είναι η σωστή ή λάθος. Το 61% απάντησε ότι πηγαίνουν τα πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση έναντι ενός 27%, που θεωρεί ότι πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση.

Η οικονομική κατάσταση της χώρας αξιολογείται θετικά σε ποσοστό 24% έναντι του 15% τον Ιούλιο του 2019. Μάλιστα το 49% πιστεύει ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν οικονομικά τους επόμενους μήνες έναντι ενός 19% που πιστεύει ότι θα χειροτερέψουν.

Το πολιτικό κλίμα στη χώρα σήμερα αξιολογείται «καλύτερο» από το 54%, «ίδιο» από το 35% και «χειρότερο» από ένα ποσοστό 9%.

Αναφορικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, το 20% πιστεύει ότι τα κόμματα θα έρθουν σε συνενόηση ενώ το 76% θεωρεί ότι θα επέλθει σύγκρουση.

Τις επιλογές των προσώπων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το 47% τις χαρακτηρίζει θετικές, το 30% ουδέτερες και το 15% αρνητικές.

Σχετικά με τις εντυπώσεις της κοινής γνώμης για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το 64% τις βρίσκει θετικές, το 23% ουδέτερες και το 12% αρνητικές.

Σχετικά με τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, το 26% θεωρεί την οικονομία, το 24% την ανεργία, το 13% το προσφυγικό/μεταναστευτικό, το 6% την ιατρική περίθαλψη και το 5% την Παιδεία.

Η κυβέρνηση συνολικά αξιολογείται θετικά σε ποσοστό 68% και αρνητικά σε ποσοστό 21% ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση έχει 25% θετικές γνώμες έναντι 63% αρνητικών.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιολογείται θετικά σε ποσοστό 74% και αρνητικά στο 19% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θετικά σε ποσοστό 28% και αρνητικά στο 60%.

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα