Γεννηματά από Θεσσαλονίκη: Η ανάπτυξη του Μητσοτάκη είναι μόνον για λίγους

Γεννηματά από Θεσσαλονίκη: Η ανάπτυξη του Μητσοτάκη είναι μόνον για λίγους

Κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και στις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ άφησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Από τη Θεσσαλονίκη, όπου και βρίσκεται, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι «η ανάπτυξη, η δική του ανάπτυξη είναι μόνο για λίγους», προσθέτοντας ότι αυτό φάνηκε από «την αρνητική του στάση για τις κλαδικές συμβάσεις των εργαζομένων και βέβαια φάνηκε γιατί για άλλη μια φορά αρνείται να διαπραγματευτεί για τη μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα»

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, η μείωση είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή και ο κ. Μητσοτάκης την άφησε στα χέρια της κυρίας Λαγκάρντ. «Φαίνεται ότι θεωρεί ότι πρέπει η Ελλάδα να επαιτεί και όχι να διεκδικεί αυτό που είναι σωστό για να διαμορφώσει το μέλλον που της αξίζει», κατέληξε.

Αναλυτικά, η κυρία Γεννηματά δήλωσε:

«Κάθε χρόνο η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δίνει το στίγμα της δημιουργικής Ελλάδας, της Ελλάδας που παράγει, που καινοτομεί, της εξωστρεφούς Ελλάδας. Όμως, ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό. Φάνηκε ότι η ανάπτυξη, η δική του ανάπτυξη είναι μόνο για λίγους. Και φάνηκε αυτό από τα όσα είπε, την αρνητική του στάση για τις κλαδικές συμβάσεις των εργαζομένων και βέβαια φάνηκε γιατί για άλλη μια φορά αρνείται να διαπραγματευτεί για τη μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Μία μείωση που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Την άφησε στα χέρια της κας Λαγκάρντ. Φαίνεται ότι θεωρεί ότι πρέπει η Ελλάδα να επαιτεί και όχι να διεκδικεί αυτό που είναι σωστό για να διαμορφώσει το μέλλον που της αξίζει».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα