Η Αχτσιόγλου κατηγορεί τον Μητσοτάκη για επιστροφή στα μνημόνια

Η Αχτσιόγλου κατηγορεί τον Μητσοτάκη για επιστροφή στα μνημόνια

Για σαφή επιστροφή σε μνημόνιο σε ό,τι αφορά τα εργασιακά έκανε λόγο η η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο.

«Επιμένοντας να μας θεωρεί ανόητους, ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να δικαιολογήσει την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης μιλώντας για αναχρονιστικό θεσμό που με το που καταργήθηκε έφερε ρεκόρ στις προσλήψεις» τόνισε.

«Στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε τις επόμενες αντεργατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησής του, παρουσιάζοντάς τες ως δήθεν προστατευτικές για τους εργαζόμενους. Πρέπει να γνωρίζει όμως ότι δεν απευθύνεται σε ανόητους» σημείωσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι θα καταργήσει τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση των υπερωριών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τρόικα ζητούσε επιμόνως το μέτρο που εξήγγειλε χθες ο κ Μητσοτάκης. Πρόκειται για μια σαφή επιστροφή σε μνημόνιο σε ό,τι αφορά τα εργασιακά. Με τον νόμο αυτό ξεκίνησε να ρυθμίζεται ένα μαύρο τοπίο της ελληνικής αγοράς εργασίας όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν πολύ περισσότερες ώρες από αυτές που δηλώνονται», πρόσθεσε η κ. Αχτσιόγλου.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα