Μητσοτάκης για μείωση εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες: Σύντομα θα γίνουν εξαγγελίες

Μητσοτάκης για μείωση εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες: Σύντομα θα γίνουν εξαγγελίες

Εξαγγελίες προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 84η ΔΕΘ απαντώντας σε ερώτηση για το ζήτημα του ΦΠΑ και τις μειώσεις των εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες.

«Το τέλος τη θητείας μας θα μας βρει με μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ 22% και 11% και τη διατήρηση φυσικά του υποκατώτατου συντελεστή

Συζητούμε με τα αρμόδια υπουργεία ζητήματα που αφορούν μειώσεις εισφορών και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Εκεί θέλω να τονίσω ότι η φιλοσοφία της απόλυτης σύνδεσης των εισφορών με το εισόδημα αποδείχθηκε ότι ήταν μια σύνδεση η οποία οδηγούσε, ειδικά τους ελεύθερους επαγγελματίες με υψηλά εισοδήματα σε μια συνολική επιβάρυνση η οποία ξεπερνούσε κάθε φυσιολογικό όριο. Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα το ξαναδούμε και θα είμαστε έτοιμοι σύντομα να κάνουμε συγκεκριμένες εξαγγελίες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το εάν φτάνει η μείωση των φόρων για να ανασάνουν οι πολίτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα χρειάζεται μια συνολική αναπτυξιακή στρατηγική η οποία βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την αλλαγή δημοσιονομικού μίγματος, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη λειτουργία των τραπεζών.

«Πρέπει να κερδηθούν όλες αυτές οι μάχες και θα κερδηθούν», είπε.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα