Μπακογιάννης: Να γίνουμε μια δημοτική Αρχή όλοι μαζί, όχι στους τύπους αλλά στην ουσία

Μπακογιάννης: Να γίνουμε μια δημοτική Αρχή όλοι μαζί, όχι στους τύπους αλλά στην ουσία

Να αποδείξουν με το έργο τους δημοτική Αρχή και δημοτικό συμβούλιο ότι η Αθήνα μπορεί να αλλάξει και «να γίνουμε μια δημοτική Αρχή όλοι μαζί, όχι στους τύπους αλλά στην ουσία», ήταν το μήνυμα του νέου Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μπακογιάννης, στο σύντομο χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι «οι Αθηναίοι έχουν κουραστεί να μην βλέπουν λύσεις στα προβλήματα τους και αυτά να οξύνονται». Όπως είπε «αυτό που μετράει είναι να πετύχουμε λύσεις». Θέλουμε, προσέθεσε «μια πόλη που μας ενώνει και να μας χωρά όλους».

Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Χρήστος Τεντόμας , αντιπρόεδρος ο Ρήγας Αξελός και Γραμματέας η Πόπη Γιαννοπούλου, ενώ η συνεδρίαση συνεχίζεται με την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, τόνισε ότι «οφείλουμε να αποδείξουμε στο τέλος της τετραετίας ότι η Αθήνα μπορεί να αλλάξει». Ο κ. Ηλιόπουλος, υπογράμμισε ότι «η Αθήνα έχει ένα πολύ σημαντικό δημοκρατικό κεκτημένο από το προηγούμενο διάστημα. Είχε καταφέρει ένα δημοκρατικό πλαίσιο διοίκησης, αποκλείοντας τους νεοναζί και επιλέγοντας εκπροσώπηση στις Επιτροπές και από μικρότερες παρατάξεις». Και κάλεσε τον νέο δήμαρχο να πιέσει το υπουργείο Εσωτερικών «για να επανέλθουμε σ΄ αυτό το δημοκρατικό κεκτημένο».

«Σε μια καλή συνεργασία για να προχωρήσει η Αθήνα μπροστά» δήλωσε ότι προσβλέπει ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», Παύλος Γερουλάνος και σιαβεβαίωσε ότι η παράταξη του είναι διατεθειμένη για μια εποικοδομητική συνεργασία παρότι δεν θα συμμετέχει στη διοίκηση. «Η Αθήνα -είπε- θα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής όλων για να δουν αν πραγματικά ένα δημοκρατικό σύστημα εκλογής μπορεί να λειτουργήσει».

Τον αποκλεισμό των εκπροσώπων της δημοτικής παράταξης της Χρυσής Αυγής ,«Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» από τις επιτροπές του Δήμου, ζήτησε και ο Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Επίσης τόνισε ότι «δεν αρκούν οι καλές προθέσεις» για την επίλυση των προβλημάτων της Αθήνας» και απαιτείται «διεκδίκηση και αγωνιστική πίεση».

Ο Γιώργος Καραμπελιάς επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα για την Ελλάδα» κάλεσε τη νέα διοίκηση του Δήμου και το δημοτικό συμβούλιο «να μη κλείνουμε τα μάτια στην αλλαγή της πληθυσμιακής πραγματικότητας στην πόλη, ιδιαίτερα στο κέντρο της, γιατί έτσι ενισχύονται οι ναζιστικές αντιλήψεις».

Τη βεβαιότητα του ότι ο νέος δήμαρχος κ. Μπακογιάννης, «θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του» εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα και πάλι Αθήνα», Γιώργος Βουλγαράκης, δηλώνοντας «είμαστε στη διάθεση του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου για την πόλη μας».

Πεπεισμένος ότι ο κ. Μπακογιάννης «θα είναι πολύ καλός δήμαρχος» και θα έχει τη βοήθεια τους , δήλωσε και ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα το Σπίτι μας», Βασίλης Καπερνάρος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι απαιτείται να προβεί σ΄αλλαγές.

Η Ντίνα Ρέππα, από την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα. Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο», κατήγγειλε ότι «το δόγμα νόμος -τάξη -κέρδος, μπήκε ήδη σ΄ εφαρμογή στην Αθήνα με τη συμβολή της νέας Δημοτικής Αρχής» ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης από την «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα», ανάφερε ότι θα συμμετέχουν και θα ασκούν έλεγχο σ΄ όλες τις επιτροπές του δήμου.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα