Νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Δουλειά και όχι δημόσιες σχέσεις

Νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Δουλειά και όχι δημόσιες σχέσεις

Θα τηρήσω τις υποσχέσεις, δουλειά και όχι δημόσιες σχέσεις, τονίζει ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, λίγα 24ωρα μετά την ορκωμοσία του, ως ο 61ος δήμαρχος στην ιστορία της πόλης και την ανακοίνωση του νέου σχήματος διοίκησης.

«Έχω το απαραίτητο γνωστικό βάθος και την εμπειρία διοίκησης για να πιστεύω βάσιμα πως σε 100 ημέρες μπορούμε να πετύχουμε αισθητή βελτίωση της εικόνας της πόλης σε συγκεκριμένους τομείς. Δεν υποσχέθηκα οριστική επίλυση όλων των ζητημάτων, ούτε θαύματα» αναφέρει χαρακτηριστικά, στη συνέντευξή του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ζέρβας κρατάει όλες τις αρμοδιότητες της Καθαριότητας, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά και -όπως τονίζει- θα τις κρατήσει έως ότου «το τρένο μπει στις ράγες, αναπτύξει ταχύτητα και οι πάντες εντός του γνωρίζουν επακριβώς το δρομολόγιό του, τις στάσεις και τον τελικό προορισμό».

Δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη σύνθεση της νέας διοίκησης, που περιέχει πρόσωπα από πολλές δημοτικές παρατάξεις και εξηγεί γιατί δεν προχώρησαν οι συμπράξεις με τους Νίκο Ταχιάο και Γιώργο Ορφανό, παρά το γεγονός ότι προέρχονται από τον ίδιο πολιτικά χώρο.

Σχολιάζοντας, δε, την κριτική που τού άσκησε ο κ. Ταχιάος για ανήθικες προτάσεις στα στελέχη του, ο κ. Ζέρβας αναφέρει:

«Καθείς κρίνεται από τα λεγόμενά του, τις επιλογές του και τη γενικότερη πορεία του στα δημόσια πράγματα της χώρας. Μίας χώρας, της οποίας η κλίμακα και τα μεγέθη δεν είναι μεγάλα και σχεδόν όλοι γνωριζόμαστε. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν, δεν χρωστάω σε κανέναν και η καθαρά αυτοδιοικητική μου πορεία επιβεβαιώνει το αυθεντικό ενδιαφέρον μου για την πόλη».

Στέκεται, τέλος, στην τελετή ορκωμοσίας και επιλέγει τη στιγμή που θα τού μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό, ενώ απαντά εάν έχει αρχίσει να συνηθίζει πως από δω και πέρα θα τον φωνάζουν δήμαρχο.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα