Χαρδαλιάς: Στην Εύβοια έγινε αυτό που έπρεπε όταν έπρεπε παρά τις δυσκολίες

Χαρδαλιάς: Στην Εύβοια έγινε αυτό που έπρεπε όταν έπρεπε παρά τις δυσκολίες

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι αμέσως μετά θα μπει σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία της χώρα μας, με στόχο το νέο πλαίσιο να έχει ψηφιστεί στο τέλος του έτους. Σημείωσε ακόμα ότι μέσα στην επόμενη σχολική χρονιά, μετά από συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα μπει το θέμα πολιτικής προστασίας στα σχολεία.

Τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι η μεγάλη φωτιά στη Εύβοια είχε πολύ δύσκολα χαρακτηριστικά, ξέσπασε αργά το βράδυ σε δύσβατο σημείο και σε συμπαγές έδαφος, και εξήρε τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος και της Πολιτικής Προστασίας για τη μάχη που έδωσαν. Πρόσθεσε ότι αν και είχαν να αντιμετωπίσουν συνολικά 70 φωτιές σε όλη την επικράτεια, έγινε αυτό που έπρεπε την ώρα που έπρεπε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς πρόσθεσε μάλιστα πως αυτό που έγινε διαφορετικά αυτή τη φορά είναι το ότι ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ελέγχου, ώστε να διαπιστώνεται αν πραγματικά αυτός που αναλαμβάνει κάτι το διεκπεραιώνει.

Όπως εξήγησε το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν οι εκκενώσεις των χωριών, που όπως ανέφερε πλέον έχουν επιστρέψει στους ρυθμούς τους, αν και υπάρχει η παρουσία τξης αστυνομίας για παν ενδεχόμενο. 

Εξήγησε ότι σε αύτη την περίπτωση δεν εστάλησαν μηνύματα SMS από το 112 στους κατοίκους, καθώς εφόσον δεν λειτούργει ακόμα κανονικά το σύστημα θα έπρεπε να σταλούν σε όλους τους κατοίκους στην Εύβοια και υπήρχε κίνδυνος να προκληθεί πανικός, όποτε επέλεξαν οι εκκενώσεις να γίνουν με τα παραδοσιακά μέσα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα