Βρούτσης: Εσκεμμένη η αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Βρούτσης: Εσκεμμένη η αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Πυρά κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης από το βήμα της Βουλής.

«Η αντιπολίτευση βιάστηκε να αποχωρήσει. Ίσως είναι και μια εσκεμμένη αποχώρηση, διότι ήξεραν τι θα ακούσουν και δεν ήθελαν να είναι παρόντες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «κρίσιμες, σημαντικές και θετικές» τις διατάξεις των τροπολογιών που κατέθεσε στη Βουλή, κρίσιμες «για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, την Ελλάδα που θέλουμε την επόμενη μέρα, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει».

Σχετικά με την τροπολογία για την κατάργηση διατάξεων της εργασιακής νομοθεσίας, ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε πως «η Νέα Δημοκρατία παίρνει αποφάσεις για να περιφρουρήσει εξελίξεις που υπονομεύουν την αγορά εργασίας, υπονομεύουν τον εργαζόμενο, κάνουν τη συμφιλίωση εργαζομένων και εργοδοτών αδύνατη, δημιουργούν διχασμό, κάνουν ελκυστική την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας και είναι διατάξεις που ψήφισε παραμονές η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με την διάταξη για την ευθύνη του αναθέτοντος εργολάβου και υπεργολάβου έναντι εργαζόμενου, ο κ. Βρούτσης την χαρακτήρισε τραγελαφική και ιδεοληπτική ενώ σε ότι αφορά την κατάργηση της διάταξης για το βάσιμο λόγο απόλυσης, ο υπουργός Εργασίας είπε πως «αποδείχθηκε βλαπτική διότι τα αποτελέσματα των απολύσεων δείχνουν ότι είχαμε αύξηση απολύσεων από το 2018 στο 2019 γιαυτό και καταργείται».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Καταργούμε ιδεοληπτικές εργασιακές διατάξεις και προχωράμε μπροστά για την Ελλάδα του αύριο, για την Ελλάδα που αξίζει στους Έλληνες», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα