Ο Τσιάρας για την Θάνου και τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Ο Τσιάρας για την Θάνου και τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Στην αντίδραση που προκάλεσε η τροπολογία για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη Βασιλική Θάνου απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Τσιάρας είπε χαρακτηριστικά ότι αυτά που λέει η σημερινή αντιπολίτευση θα έπρεπε να τα βλέπει κοιτάζοντας τον εαυτό της στον καθρέφτη με πιο εμφατικό τρόπο από ότι οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση σε παρελθόντα χρόνο λειτούργησε.

Γιατί είχαμε πολλά τέτοια φαινόμενα που δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά στην κοινή γνώμη" και πρόσθεσε στο σχόλιο της αντιπολίτευσης περί εξυπηρέτησης συμφερόντων ότι "αν ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχουν τέτοιου είδους συμφέροντα ας τα κατονομάσει να καταλάβουμε κι εμείς".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε το εξής:

"Δεν πιστεύει ο μέσος Έλληνας πολίτης ότι ένα πρόσωπο που έχει υπηρετήσει στο γραφείο του Πρωθυπουργού μπορεί να έρθει σε επαφή και με επιχειρηματικά συμφέροντα και με ανθρώπους που παίζουν συγκεκριμένο ρόλο στην εθνική οικονομία; Δεν εγείρει αυτό πολλά ερωτηματικά και αμφιβολίες για ένα τέτοιο πρόσωπο- και δεν μιλώ για την κ. Θάνου αλλά για όποιο πρόσωπο- όταν τίθεται επικεφαλής μιας τόσο σημαντικής Επιτροπής που καλείται να αντιμετωπίσει ζητήματα ανταγωνισμού άρα και σύγκρουσης συμφερόντων; Εξαιρώ το πρόσωπο της κ. Θάνου που έτσι κι αλλιώς σήκωσε μεγάλη συζήτηση το προηγούμενο διάστημα και μιλώ και γενικότερα. Δεν λέγαμε τίποτα προεκλογικά επειδή είχαμε εμμονή με πρόσωπα αλλά επειδή είχαμε μια απομάκρυνση από θεσμικές διαδικασίες που υπηρετούν τη Δημοκρατία. Είναι τόσο αυτονόητο αυτό το ζήτημα αυτό".

Σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα και την αποφυλάκιση Κορκονέα ο κ. Τσιάρας είπε ότι "η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας Δημοκρατίας, πρέπει να λειτουργεί μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις. Μας εγκαλούν για αποφυλακίσεις από την αντιπολίτευση, όταν αυτοί οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται τον νέο Ποινικό Κώδικα που υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν κλείσει το Κοινοβούλιο. Είχαμε επισημάνει τα λάθη του νέου Ποινικού Κώδικα. Επέμεινε όμως η απελθούσα κυβέρνηση σε μια ιδεοληπτική σκοπιμότητα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων. Θα αλλάξουμε συγκεκριμένα άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα. Κάνουμε έναν αγώνα δρόμου ώστε να ολοκληρώσουμε τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα μέχρι την έναρξη του νέου δικαστικού έτους. Προκύπτουν βέβαια διάφορα ζητήματα και πρέπει να τα προλάβουμε".

Για τις άδειες στους φυλακισμένους ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι "άνθρωποι που έχουν αφαιρέσει ζωές συνανθρώπων μας δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με σχετική χαλαρότητα ως προς τις άδειες", ενώ για τις κρίσεις των Ανωτάτων Δικαστικών είπε ότι "θα κινηθούμε με σεβασμό στην ιεραρχία. Θα υπάρξουν επιλογές που θα επιφέρουν ηρεμία στις τάξεις της Δικαιοσύνης".

Τέλος σχετικά με τις επενδύσεις που κωλυσιεργούν, αλλά και για θέματα που τρώνε πολύ χρόνο στα δικαστήρια όπως θέματα του οικογενειακού Δικαίου ή της καθημερινότητας του πολίτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι "προσανατολιζόμαστε σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων".

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα