Αναστασιάδης: Επαναβεβαιώσαμε τη βούλησή μας για κοινές δράσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Αναστασιάδης: Επαναβεβαιώσαμε τη βούλησή μας για κοινές δράσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η ατμόσφαιρα στη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Κύπριο πρόεδρο να εκφράζει επανειλημμένως στις δηλώσεις του τις ευχαριστίες του προς την Ελλάδα και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

«Η επίσκεψή σας καταδεικνύει τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών και την προσωπική σας βούληση για τον συντονισμό των δράσεων» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως στη διάρκεια «των ιδιαιτέρως δημιουργικών διαβουλεύσεων» ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Εκ μέρους του κυπριακού ελληνισμού και της κυπριακής κυβέρνησης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη διαχρονική στήριξη και συμπαράστασης της Ελλάδος.

«Μέσα από τους κοινούς αγώνες μας έχουμε δείξει την προσήλωσή μας στην επίτευξη λύσης επί τη βάσει των αξιών της ΕΕ, θέλουμε λύση χωρίς νικητές και ηττημένους, που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου των νομίμων πολιτών» συνέχισε ο κ. Αναστασιάδης. «Με βάση τις αρχές αυτές και με θετική πολιτική βούληση θα προσέλθω στη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί θεωρώντας πως μπορούμε να εργαστούμε για μια λύση προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων».

Μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις τουρκικές προκλήσεις και για τον τρόπο, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, αντιμετώπισής τους, πρόσθεσε.

«Επαναβεβαιώσαμε τη βούλησή μας για κοινές δράσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με ενίσχυση των πρωτοβουλιών που έχουμε ξεκινήσει, στόχος μας η αναβάθμιση της περιφερειακής συνεργασίας» συμπλήρωσε ο Κύπριος πρόεδρος.

«Με τον πρωθυπουργό υπογραμμίσαμε την ιδιαίτερη σημασία στην περαιτέρω βάθυνση της συνεργασίας των χωρών του ευρωπαϊκού νότου προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις» είπε ο κ. Αναστασιάδης και κατέληξε: Αγαπητέ Κυριάκο, δεν έχω καμία αμφιβολία πως η σημερινή σου επίσκεψη θα συμβάλλει στην ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, εύχομαι επιτυχία στους στόχους που έχετε θέσει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα