Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με Τραμπ για Τουρκία και οικονομία

Περιοδεία σε Κύπρο, Βερολίνο, Χάγη και Παρίσι ξεκινάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιδίωξη τα πρωτογενή πλεονάσματα να υποχωρήσουν κατά μία μονάδα, και συγκεκριμένα 2,5 % αντί 3,5%)

Τηρώντας την παράδοση και για λόγους συμβολικούς, ο Πρωθυπουργός θα ξεκινήσει με ένα ταξίδι στην Κύπρο, στις 29-30 Ιουλίου, όπου και θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

 

Κρίσιμα ταξίδια θα γίνουν στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου, σε Βερολίνο στις 29 Αυγούστου και σε Χάγη στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου.

 

Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού υπάρχουν επίσης ταξίδια σε Παρίσι και Ουάσινγκτον για συναντήσεις με τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Ντόναλντ Τραμπ αντίστοιχα, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

 

Η επίσκεψη στη γαλλική πρωτεύουσα έχει οριστεί για μετά τις 20 Αυγούστου και δεν αποκλείεται να συνδυαστεί με την μετάβαση στο Βερολίνο, εφόσον βρεθεί κατάλληλη ημερομηνία.

 

Πολύ κοντά στο να οριστικοποιηθεί είναι και η ημερομηνία συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ η οποία προετοιμάζεται από το Μέγαρο Μαξίμου και την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, η πρώτη ευκαιρία είναι η προγραμματισμένη Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 17-30 Σεπτεμβρίου, στην οποία αναμένεται να βρεθεί ο πρωθυπουργός.

 

Εκτός από το ζήτημα του πλεονάσματος, για το οποίο μπορεί να έχουν λόγο οι ΗΠΑ που διαθέτουν μεγάλη επιρροή στο ΔΝΤ, η ελληνική πλευρά σχεδιάζει να θέσει στον πλανητάρχη και τα θέματα που σχετίζονται με τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα