Δένδιας: Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν είναι προς διαπραγμάτευση

Δένδιας: Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν είναι προς διαπραγμάτευση

Την ανάγκη τήρησης του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία, ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας δεν είναι προς διαπραγμάτευση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ», ο κ. Δένδιας τόνισε την ανάγκη η Τουρκία να αντιληφθεί ότι υπάρχει διεθνές πλαίσιο. «Δεν είναι ένας διάλογος με την Τουρκία από μηδενική βάση, διότι δεν μιλάμε σε αχαρτογράφητα νερά, υπάρχει ένα διεθνές πλαίσιο. Και σε αυτό το διεθνές πλαίσιο, βεβαίως, μπορούμε να συζητάμε με τους Τούρκους γείτονες μας» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών και υπογράμμισε: «Για μας πάντοτε έχει τεράστια σημασία η τήρηση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Αυτός είναι απαράβατος κανόνας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε ως πρόεδρος της κυβερνήσεως προς τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους».

Ερωτηθείς αν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως αυτό θα γίνει εν ευθέτω χρόνω και σε συγκεκριμένο πλαίσιο, κάνοντας γνωστό πως δεν έχουν γίνει προετοιμασίες για μια τέτοια συνάντηση.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Δένδιας στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσής του στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, ενώ επιβεβαίωσε πως θα συνοδεύσει, την ερχόμενη Δευτέρα, τον πρωθυπουργό στην πρώτη του επίσκεψη στη Λευκωσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Εξωτερικών, την Κυριακή, θα μεταβεί στο Ισραήλ, όπου θα έχει συναντήσεις με τον ομόλογό του και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα