Εντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την άρση ασυλίας Πολάκη - Απάντηση Τασούλα

Εντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την άρση ασυλίας Πολάκη - Απάντηση Τασούλα

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Τζανακόπουλος «σήμερα αποδείχτηκε ότι ο πολιτικός πολιτισμός της ΝΔ είναι ο πολιτισμός του αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας. Οι εκπρόσωποι της ΝΔ παραβίασαν τρεις φορές το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής και τους νόμους. Φοβούνται να συστήσουν προανακριτική επιτροπή και μετέτρεψαν πολιτικά ζητήματα και ζητήματα που σχετίζονται με την υπουργική ιδιότητα σε ζητήματα προσωπικά. Η ευθύνη για αυτή την παρωδία είναι σαφής, και αφορά και τον πρόεδρο της επιτροπής Μπάμπη Αθανασίου».

«Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει να εκδικηθεί τον κ. Πολάκη για όσα έχει αποκαλύψει στο παρελθόν τότε οφείλει να προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες ώστε να συσταθεί ειδικό δικαστήριο. Η πολιτική δειλία δεν συγχωρείται… Θα ζητήσουμε από το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής να γνωμοδοτήσει για όσα τραγελαφικά έλαβαν χώρα σήμερα» πρόσθεσε.

Απάντηση Τασούλα στον ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στον Δημήτρη Τζανακόπουλο έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, σχολιάζοντας πως «η αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να έχει τις απόψεις της και η συμπολίτευση έχει δικαίωμα να κρίνει αν θα απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης». 

«Εγώ έχω υποχρέωση να προστατεύσω τη Βουλή από οποιαδήποτε, έστω και παραμικρή υποψία, ότι αδρανεί, ή αμελεί προκειμένου να "προστατεύσει" κάποιο μέλος της από την αξίωση πολίτη για δικαστική προστασία. Η Βουλή τηρεί όλες τις προθεσμίες και δεν είναι διατεθειμένη να δώσει λαβή για άδικα σχόλια και για μεροληπτική συμπεριφορά» επισήμανε ο κ. Τασούλας. 

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα