Τζανακόπουλος: Κράμα νεοφιλελευθερισμού, αυταρχισμού και εκδικητικότητας η πολιτική του κ. Μητσοτάκη

Τζανακόπουλος: Κράμα νεοφιλελευθερισμού, αυταρχισμού και εκδικητικότητας η πολιτική του κ. Μητσοτάκη

Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη δεν είναι καθόλου ουδέτερη. Είναι ένα κράμα νεοφιλελευθερισμού, αυταρχισμού και εκδικητικότητας και γι' αυτόν τον λόγο θα είμαστε ακριβώς απέναντι, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, "οι κινήσεις της κυβέρνησης δείχνουν μια σαφέστατη πολιτική κατεύθυνση, μια κατεύθυνση δεξιότατη, η οποία προκύπτει τόσο από αυτά που είπε, όσο και από αυτά που δεν είπε.

Όπως τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος "ο κ. Μητσοτάκης όσον αφορά στην οικονομία επανέλαβε τη δεξιά κοινοτοπία ότι η μείωση φόρων θα φέρει από μόνη της ενίσχυση της ανάπτυξης. Δεν έχει αποδειχθεί ποτέ και πουθενά. Από τη Θάτσερ και τον Ρήγκαν μέχρι τον Τραμπ έχει αποτύχει σε όλες τις εκδοχές της αυτή η πολιτική. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή συζήτηση μια δικαιότερη κατεύθυνση του φορολογικού συστήματος,όμως από μόνη της η πολιτική αυτή το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αυξήσει τις ανισότητες και να δημιουργήσει προβλήματα στην οικονομία. Δεν μας είπε βέβαια ο κ. Μητσοτάκης για να υλοποιήσει τις φοροελαφρύνσεις κατά κύριο λόγο στις επιχειρήσεις πού θα βρει τον χώρο. Δεν είπε για παράδειγμα για το αφορολόγητο. Μια φράση μόνο ακούστηκε περί διεύρυνσης της φορολογικής βάσης όπως δηλ. περιγράφει το ΔΝΤ την ανάγκη μια μείωση του αφορολόγητου. Χρειάζονται διευκρινίσεις".

 

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι " ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε λέξη για το ασφαλιστικό, τα κοινωνικά επιδόματα, τη χρηματοδότηση της Υγείας. Οι μόνες δεσμεύσεις του αφορούσαν στη μείωση των εισακτέων στα ελληνικά Πανεπιστήμια και καμία δέσμευση για το ζήτημα των αναπληρωτών καθηγητών το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εκκινήσει τη λύση του μέσω της πρόσληψης 10.000 μόνιμων καθηγητών. Όλα αυτά είναι σιωπές. Τι άλλο δεν είπε; Δεν είπε λέξη για το τι σκοπεύει να κάνει με την αγορά εργασίας. Δεν είπε λέξη για

 

τον κατώτατο μισθό και τις τριετίες. Το μόνο που πρόλαβε είναι να καταργήσει την αυτοτέλεια του ΣΕΠΕ".

 

Ο κ. Τζανακόπουλος έθεσε και το εξής ερώτημα: "σκοπεύει η ΝΔ να συνεχίσει την πολιτική της ΝΔ που στόχευε στην εκκαθάριση των "δυσκαμψιών" της αγοράς εργασίας, δηλ. των εργατικών δικαιωμάτων και κεκτημένων; Σκέφτεται να διατηρήσει ή να καταργήσει τα βήματα που έγιναν την προηγούμενη περίοδο για την επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας";

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα