Φώφη Γενημματά: Δεν είπατε τίποτα για τον κόσμο της εργασίας κ. Μητσοτάκη

Φώφη Γενημματά: Δεν είπατε τίποτα για τον κόσμο της εργασίας κ. Μητσοτάκη

Γενικόλογες χαρακτήρισε τις προγραμματικές δηλώσεις Μητσοτάκη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ενώ έκανε λόγο για επιστροφή της παράταξης στην κλασική δεξιά. 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι το κόμμα της  υποστηρίζει μια οικονομική πολιτική χαμηλών πλεονασμάτων, αλλά με υψηλές δημόσιες επενδύσεις στο πλαίσιο μια αναπτυξιακής πολιτικής με χαμηλότερη φορολογία. 

Τόνισε επίσης ότι  ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα στη διάρκεια της ομιλίας του και του απηύθυνε το ερώτημα τι θα γίνει με την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων. 

Κάλεσε επίσης τον κ. Μητσοτάκη να ανακοινώσει τις προτάσεις του για τον εκλογικό νόμο από την αρχή της θητείας του και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει λευκή επιταγή» από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ στο ζήτημα αυτό., 

Προανήγγειλε, ακόμη, ότι το ΚΙΝΑΛ θα καταθέσει πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία και τις ευθύνες για την κρίση. 

Απευθύνθηκε, μάλιστα και στον κ. Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα κύριε Τσίπρα, γιατί σήμερα για πρώτη φορά μετά από χρόνια αναφερθήκατε στις ευθύνες της Ν.Δ. για την κρίση. Το κάνετε βέβαια τώρα που είστε στην αντιπολίτευση».

Είστε αποφασισμένος να  συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο, τις ίδιες πολιτικές δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το βήμα της Βουλής, σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναφερόμενη στις δεσμεύσεις της χώρας, τις οποίες έχει υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. “Ίδιες δεσμευσεις, κύριε Μητσοτάκη, σημαίνει και ίδιες πολιτικές κύριε Μητσοτάκη”, τόνισε η κ. Φώφη Γεννηματά. 

Κατά την ομιλία της η κ. Γεννηματά, τόνισε πως οι δηλώσεις Μητσοτάκη ήταν αόριστες ατεκμηρίωτες και γενικόλογες, βαθιά συντηρητικές. Έκανε λόγο για επιστροφή στο παλιό στο παρελόν της δεξιάς και οι έξι αλήθειες σας κρύβουν αντίστοιχα ψέματα. Οι δηλώσεις σας είναι σε πολλά σημεία επικίνδυνες για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.  Υπογράμμισε πως δεν βλεπουμε καμία οργανωμένη πολιτική στήριξης όλων εκείνων που φτωχοποηθηκαν από τις πολιτικές του κ. Τσίπρα και τη συνεργασία των δεξιών γυρολόγων, ενώ έκανε λόγο για υποκρισία στη συμφωνία των Πρεσπών . Όπως τόνισε η κ. Γεννηματά, λέγατε προεκλογικά πως η συμφωνία είναι εθνικά επιζήμια συμφωνία και πρόσθεσε πως τωρα σας βλέπουμε να αλλάζετε θέσεις. “Τελικά οι κωλοτούμπες συνεχίζονται σταθερά και από αυτή την κυβέρνηση”, είπε η κ. Γεννηματά και υπογράμμισε πως εμείς μένουμε σταθεροί στη θέση μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Προσεξτε μην κάνετε τα ίδια και για τη σχέση με την Τουρκία 

Η κ. Γεννηματά δήλωσε, απευθυνόμενη προς τον κ. Μητσοτάκη, πως η επανίδρυση  του κράτους σας  ακολουθεί και σας στοιχειώνει, ασκώντας   κριτική για τους γενικούς γραμματείς, ενώ τόνισε πως δεν ανέφερε τίποτα για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό. 

Η κυβέρνηση Τσίπρα άφησε βαριά κληρονομία, χρειαζόμαστε καθαρές κουβέντες κύριε Μητσοτάκη , δεν είπατε τίποτα ούτε  για τα αγροτικά προϊόντα ούτε για τις επιχειρήσεις. Εμείς έχουμε προτείνει τη μείωση των φόρων και για τους αγρότες, αλλά εσεις δεν είπατε κάτι συγκεκριμένο.  

Αναφερομενη στη ΔΕΗ είπε πως η προηγούμενη κυβέρνηση την εφερε σε ένα αδιέξοδο και καλεσε την κυβέρνηση να φερει ένα ολοκληρωμενο σχεδιο και κάλεσε του υπουργούς της κυβέρνησης να μην αναφερονται στην επιχείρηση και να λένε  ότι δεν εχει λεφτά για κολώνες, διότι απαξιώνεται.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα