Σύσκεψη Μαξίμου: Προχωρούν άμεσα οι προσλήψεις σε υγεία και ασφάλεια

Σύσκεψη Μαξίμου: Προχωρούν άμεσα οι προσλήψεις σε υγεία και ασφάλεια

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι υπουργοί κ. Χρ. Σταϊκούρας, Μιχ. Χρυσοχοίδης, Β. Κικίλιας, Τ. Θεοδωρικάκος, Θ. Σκυλακάκης με θέμα τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου στη σύσκεψη δόθηκαν από τον πρωθυπουργό οι εξής κατευθύνσεις:

- Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019 με προτεραιότητα τις 2450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας.

- Επιπλέον να δρομολογηθούν άμεσα - και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους - 1500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός.

Κ. Μητσοτάκης: Tο κράτος πρέπει πρωτίστως να μπορεί να υπηρετεί με αποτελεσματικότητα τους πολίτες

«Προχωρήσαμε χωρίς καμία καθυστέρηση στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια και στη δημιουργία μιας πιο λειτουργικής και λιγότερο δαπανηρής δομής» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει: «Γιατί πιστεύουμε πως το κράτος πρέπει πρωτίστως να μπορεί να υπηρετεί με αποτελεσματικότητα τους πολίτες».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού συνοδεύεται από video στο οποίο τονίζεται ότι μειώθηκαν οι Γενικές Γραμματείες κατά 30% και ο κρατικός μηχανισμός στελεχώθηκε άμεσα με άξιους ανθρώπους από την αγορά και την κοινωνία, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις, ώστε να μπορέσει να υπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα