Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση Φλώρου και τον νέο ΠΚ

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση Φλώρου και τον νέο ΠΚ

Σε αντιπαράθεση οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ η αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ με πηγές της Πειραιώς να «χρεώνουν» την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου στην ΣΥΡΙΖΑ και το νέο Ποινικό Κώδικα και με την Κουμουνδούρου να επιστρέφει τα «βέλη» σημειώνοντας ότι «η αποφυλάκιση του κ. Φλώρου, συνεργάτη του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδη, είναι η επιστροφή στην "κανονικότητα" που είχε υποσχεθεί η ΝΔ».

ΝΔ: Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα 

«Ο νέος Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο», αναφέρουν πηγές της ΝΔ και προσθέτουν ότι «οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται».

Και συμπληρώνουν: «Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της ΝΔ και σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ, όπως είχε δεσμευθεί, θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα τις αμέσως επόμενες μέρες».

ΣΥΡΙΖΑ: Αβάσιμοι και αστείοι οι ισχυρισμοί της ΝΔ 

«Η αποφυλάκιση του κ. Φλώρου, συνεργάτη του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδη, είναι η επιστροφή στην "κανονικότητα" που είχε υποσχεθεί η ΝΔ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «αβάσιμους και αστείους» τους «ισχυρισμούς της ΝΔ και των φίλα προσκείμενων Μέσων της πως ο κ. Φλώρος αποφυλακίστηκε με το νέο Ποινικό Κώδικα και για αυτό ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ» και θέτει προς τη ΝΔ ερωτήματα.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «μία εβδομάδα μετά την ανάληψη καθηκόντων διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού από τον ανιψιό του κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, ο Αριστείδης Φλώρος αποφυλακίζεται προκαλώντας το πανελλήνιο». Αντί η ΝΔ να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη για δήθεν αποφυλάκισή του με τον νέο Ποινικό Κώδικα», προσθέτει, «οφείλει να απαντήσει άμεσα:

· Ήταν ο κ. Δημητριάδης ο δικηγόρος που έφτιαξε τις offshore της οικογένειας Φλώρου την περίοδο που έλαβε χώρα το σκάνδαλο της Energa;

· Ποιοι ήταν οι δικηγόροι που επισκέπτονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα τον κ. Φλώρο στη φυλακή; Εάν δεν ξέρει ο κ. Μητσοτάκης, ίσως να μπορεί να απαντήσει ο κ. Δημητριάδης.

· Έχει κληθεί σε απολογία εδώ και έναν χρόνο για τα πλαστά πιστοποιητικά; Εάν όχι, και για αυτό ο νέος Ποινικός Κώδικας φταίει;

· Γιατί ο κ. Φλώρος είχε εξασφαλίσει αναστολή εκτέλεσης ποινής (κάθειρξη 13 ετών) για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου, πολύ πριν καν τεθεί σε διαβούλευση ο νέος ΠΚ; Και για αυτό ο νέος Ποινικός Κώδικας φταίει;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «οι ισχυρισμοί της ΝΔ και των φίλα προσκείμενων Μέσων της πως ο κ. Φλώρος αποφυλακίστηκε με το νέο Ποινικό Κώδικα και για αυτό ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο αβάσιμοι, είναι αστείοι» και σημειώνει: «Ο εξορθολογισμός του Ποινικού Κώδικα για τους καταχραστές του Δημοσίου, μετά και την "υπόθεση της καθαρίστριας" δεν έφερε καμία ουσιώδη αλλαγή στο θεσμό της αναστολής εκτέλεσης της ποινής για τους καταδικασθέντες σε πολυετείς ποινές κάθειρξης. Και προφανώς ο εξορθολογισμός αυτός δεν αρκεί από μόνος του για να οδηγηθεί οποιοδήποτε δικαστήριο σε μια τέτοια κρίση, όπως η σημερινή για τον κ. Φλώρο. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι η πρόταση του Εισαγγελέα του δικαστηρίου ήταν να απορριφθεί η σχετική αίτηση».

Κατόπιν αυτών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «η αποφυλάκιση του κ. Φλώρου, συνεργάτη του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδη, είναι η επιστροφή στην "κανονικότητα" που είχε υποσχεθεί η ΝΔ».

Εκτός φυλακής τις επόμενες ώρες ο Αριστείδης Φλώρος

Ο Αριαστείδης Φλώρος αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος μέσα στις επόμενες ώρες, όπως ορίζει η απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων. Οι δικαστές του επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας  50.000 ευρώ.

Η ομόφωνη απόφαση των δικαστών ήρθε σε πλήρη αντίθεση με την εισαγγελική εισήγηση που ζητούσε να απορριφθεί η αίτηση του κ. Φλώρου, όπως αναπτύχθηκε από τους συνηγόρους του, οι οποίοι είχαν βασικό αιτιολογικό ότι με την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα η απειλούμενη ποινή των ισοβίων, βάσει του νόμου περί καταχραστών δημοσίου που πλέον καταργήθηκε, φθάνει τα 15 χρόνια για οικονομικά εγκλήματα. Η υπεράσπιση του επιχειρηματία τόνισε ότι στον κ. Φλώρο έχουν αναγνωριστεί δύο ελαφρυντικά και η ποινή του ήταν 21 χρόνια, επομένως εκτίμησε ότι η μέγιστη ποινή με τα ίδια ελαφρυντικά, που ενδέχεται να του επιβληθεί, θα είναι πολύ μικρότερη.

Παράλληλα, επισημάνθηκε πώς ήδη έχει εκτίσει με τους ευεργετικούς υπολογισμούς που ισχύουν περίπου 6 χρόνια, ενώ έχει επιστρέψει, όπως είπαν, σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του Δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση των δύο εταιρειών.

Ο κ. Φλώρος είχε αποφυλακιστεί πριν σχεδόν έναν χρόνο με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείαςν πλην όμως τέθηκαν σε αμφισβήτηση τα ιατρικά πιστοποιητικά που εμφάνισε με αποτέλεσμα να επιστρέψει στις φυλακές. Παράλληλα, διατάχθηκε έρευνα από από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σχετικά με τις ιατρικές βεβαιώσεις που διέγνωσαν αναπηρία άνω του 67%, η οποία οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για ένδεκα αδικήματα κατά 17 προσώπων, που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας με την ιδιότητα του υπόπτου, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος. Μεταξύ των διωκομένων, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται γιατροί, ένας δικηγόρος και υπάλληλοι του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Την απόφαση για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία στηλιτεύει, με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο συνήγορος του πρώην νομικού συμβούλου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, προσωρινά κρατούμενου για υπόθεση εκβιάσης του κ. Φλώρου, Αλέξης Κούγιας. Ο ποινικολόγος, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ο εντολέας του που αποκάλυψε την υπόθεση των δύο εταιρειών και τη ζημιά του Δημοσίου βρίσκεται στη φυλακή, ενώ ο κ. Φλώρος και οι συγκατηγορούμενοί του να είναι ελεύθεροι: «Είναι αδιανόητο και προσβάλλει το οικοδόμημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, όλοι οι κατηγορούμενοι και καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό σε πολυετείς καθείρξεις για την υπεξαίρεση 256 εκατομμυρίων ευρώ του ελληνικού λαού να βρίσκονται ελεύθεροι και ο δικηγόρος, που μαζί με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη αποκάλυψε το σκάνδαλο, να βρίσκεται κρατούμενος με μαρτυρικές καταθέσεις του ανθρώπου, ο οποίος σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη υπεξαίρεσε τα χρήματα και διοργάνωσε τη δολοφονία του και των δικηγόρων του. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική Δικαιοσύνη. Εύχομαι και ελπίζω τις επόμενες ημέρες ο έγκριτος εφέτης ανακριτής κ. Νικόπουλος να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου και να αποφυλακίσει τον έντιμο εντολέα μου, τον οποίο δυστυχώς κάποιοι για τους δικούς τους λόγους άφησαν ανυπεράσπιστο».

 

 

 

 

 

Με πληροφορέις από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα