Κόντρα στη ΝΔ για την ψήφο στον Παπαδημούλη ως αντιπρόεδρο της Κομισιόν

Κόντρα στη ΝΔ για την ψήφο στον Παπαδημούλη ως αντιπρόεδρο της Κομισιόν

Ψίθυρο έχει προκαλέσει εδώ και μέρες η ψήφος των Νεοδημοκρατών Ευρωβουλευτών στον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος ήταν υποψήφιος Αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ του ΕΛΚ, είχε δώσει το σήμα να μην ψηφιστεί ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Θεωρώντας τον «ακραία δύναμη» της Ευρωομάδας της Αριστεράς.

Σύμφωνα με το news247.gr ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ζήτησε από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα Παπαδημούλη, παρά την αντίθετη γραμμή του ΕΛΚ. Στη συνεδρίαση της Ομάδας της ΝΔ αντιρρήσεις φέρεται να έφερε η Άννα Ασημακοπούλου, στο τέλος όμως-και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες- φέρεται να είπε πως τελικά θα δώσει θετική ψήφο.

Υπέρ του Δ. Παπαδημούλη ψήφισε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που εδώ και καιρό έχει ταχθεί υπέρ της συμμαχίας σοσιαλιστών, πράσινων, φιλελεύθερων και αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, προοίμιο ίσως για τη στάση που θα κρατήσει στη χώρα μας στις επικείμενες διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής.

Με ανάρτησή της η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ διαψεύδει ότι δόθηκε «γραμμή» από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ερώτημα παραμένει εάν οι γαλάζιοι ευρωβουλευτές ψήφισαν αυθόρμητα τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Διευκρινίζω προς άρση κάθε παρεξήγησης. Ποτέ δεν αποφασίστηκε από την ομάδα Ευρωβουλευτων της ΝΔ η στήριξη του κ. Παπαδημουλη για την Αντιπροεδρία του Ε.Κ. Πρόκειται περί παραπληροφόρησης! Τέλεια κ παύλα!

— Eliza Vozemberg MEP (@vozemberg) July 16, 2019

Από σήμερα το πρωί που κυκλοφόρησε η είδηση ότι μπορεί ευρωβουλευτές της ΝΔ να ψήφισαν τον Δημήτρη Παπαδημούλη για την Αντιπροεδρία της ΝΔ, έχει ξεσπάσει μία αντιπαράθεση στα Social Media μεταξύ φίλων της ΝΔ που καταγγέλλουν την το κόμμα τους για την απόφαση να στηρίξουν το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα