Ανανεωτική Αριστερά: Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό

Ως σαφή μεταστροφή υπέρ της συντηρητικής Παράταξης «διαβάζει» το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών η πολιτική κίνηση Ανανεωτική Αριστερά, που μετέχει στο Κίνημα Αλλαγής, θεωρώντας ως βασική αιτία την «αρνητική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δημιούργησε ένα σοβαρό κλίμα αποδοκιμασίας των ασκούμενων κυβερνητικών πολιτικών και άνοιξε τον δρόμο για την ενίσχυση του αντίπαλου δέους, της ΝΔ», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

 

Τα στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς είχαν σύσκεψη, χθες Σάββατο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, και στην ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα τονίζουν: «Το Κίνημα Αλλαγής σταθεροποιείται ως τρίτος πόλος στην πολιτική ζωή. Το ΚΙΝΑΛ διέψευσε τις εκτιμήσεις των αντιπάλων του, ότι θα βρεθεί σε αρνητική διαδρομή. Παρουσιάζει αυξητική τάση και διατηρεί έναν σημαντικό ρολό στο πολιτικό σύστημα. Παράλληλα, η συντριβή της Χρυσής Αυγής είναι μια μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας».

 

Ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να οδηγήσει όμως σε εφησυχασμό, καθώς είναι ανάγκη «το ΚΙΝΑΛ να καταγράφεται ως ένας νέος πολιτικός φορέας, που εκφράζει την Δημοκρατική παράταξη και την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. Η εμμονή στο παρελθόν και στην ιστορική δικαίωση του χώρου δεν αποτελούν από μόνα τους αποτελεσματικά εργαλεία πολιτικής. Αντίθετα, το ΚΙΝΑΛ οφείλει να χτίσει από την αρχή τις σχέσεις του με την κοινωνία, να απευθυνθεί σε νέα ακροατήρια, στις νέες ηλικίες. Τα εργαλεία του πρέπει να είναι οι σύγχρονες ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας, τα νέα κινήματα, η κοινωνία των πολιτών, τα δυναμικά στρώματα. Μια προγραμματική αντεπίθεση με τις αξίες της προοδευτικής πολιτικής, που αναζητά λύσεις για την έξοδο από την κρίση με κοινωνικό πρόσημο και εθνική συνεννόηση».

 

Ακόμη σημειώνεται ότι η Ανανεωτική Αριστερά συνέβαλε αποφασιστικά σε αυτό το ικανοποιητικό αποτέλεσμα και θα συνεχίσει την προσπάθεια της ενισχύοντας την ενοποίηση του φορέα, τη διεύρυνση του προς τον κόσμο της Σύγχρονης Αριστεράς. «Το ΚΙΝΑΛ έχει μια σαφή πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα που κινείται ανταγωνιστικά τόσο με τον δεξιό όσο και με τον αριστερό λαϊκισμό. Που αξιοποιεί τις φιλελεύθερες ευαισθησίες αλλά και την υπεράσπιση των αρχών του Κοινωνικού κράτους στο πλαίσιο μιας ανοιχτής Προοδευτικής παράταξης», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

 

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα