Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Συνεδριάζει σήμερα στις 10:00 η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Προχθές συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος όπου έγινε μια πρώτη ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη μετεξέλιξή του έγινε χθες κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Συνέχεια σε αυτή τη συζήτηση αναμένεται να δοθεί σήμερα.

Ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας δρομολογεί τη διοργάνωση ανοιχτού συνεδρίου προς το τέλος του χρόνου, κι όχι μες το καλοκαίρι όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει σαφές πως δεν προτίθεται να δεχτεί την πραγματοποίηση ενός συνεδρίου που θα έχει στόχο την ενίσχυση των μηχανισμών στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα τόσο προς το εσωτερικό του κόμματος όσο και σε όσους διατυπώνουν ανησυχίες για «πασοκοποίηση» της Κουμουνδούρου.

Μοιραία η συζήτηση που θα γίνει από εδώ και στο εξής αφορά το ιδεολογικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο και θα αποτυπωθεί στο συνέδριο που θα γίνει στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2020.

Βασικός στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι, μέχρι το Συνέδριο, τα οργανωμένα μέλη του κόμματος να φθάνουν τουλάχιστον το 10% των ψηφοφόρων του κόμματος.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ