Πέτσας: Η ΓΓΠΠ είχε προειδοποιήσει σε τέσσερις γλώσσες για τα καιρικά φαινόμενα στη Χαλκιδική

Πέτσας: Η ΓΓΠΠ είχε προειδοποιήσει σε τέσσερις γλώσσες για τα καιρικά φαινόμενα στη Χαλκιδική

Σε αναλυτική ενημέρωση για τις συνέπειες της καταστροφικής κακοκαιρίας στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή της Χαλκιδικής προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανέφερε, «η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει, από χθες το απόγευμα, σε τέσσερις γλώσσες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» και σημείωσε πως «καταγράφηκαν άνεμοι ταχύτητας άνω τον 100 χλμ./ώρα».

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώθηκε αμέσως για τη θεομηνία στη Χαλκιδική και έδωσε οδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς. Ενημερώθηκε, επίσης, άμεσα από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς και τους τραυματίες», επισήμανε ο κ. Πέτσας.

Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στα οδικά δίκτυα στην περιοχή και στον Ποτίδαια, όπου έπεσε ένας πυλώνας ηλεκτρισμού, επίσης άνοιξε ο δρόμος». Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση, επισήμανε ότι «το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, «δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί ο αριθμός 112. Η ενεργοποίησή του αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης» και έκανε γνωστό πως «αύριο θα πραγματοποιηθεί σχετική δοκιμή στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα