Αυτοί είναι οι καυτοί φάκελοι που δόθηκαν στους υπουργούς

Αυτοί είναι οι καυτοί φάκελοι που δόθηκαν στους υπουργούς

Σήμερα, όλοι οι Υπουργοί παρέλαβαν έναν φάκελο με τους στόχους μας ανά υπουργείο, το πρόγραμμα δράσης μας ως τον Δεκέμβριο και ένα 6μηνιαίο σχέδιο πρωτοβουλιών. Η κυβέρνηση θα λειτουργήσει με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και διαρκή αξιολόγηση.

Έναν μπλε φάκελο παρέλαβε κάθε υπουργός πριν από την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Τα 18 ντοσιέ μετέφεραν στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Στον φάκελο του κάθε υπουργού περιλαμβάνονται οι προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου που αφορούν στο χαρτοφυλάκιό του και οι στόχοι που καλούνται να υλοποιήσουν σε βάθος εξαμήνου. Επίσης, τα νομοσχέδια που είναι ήδη έτοιμα και για τα οποία είχε γίνει η επεξεργασία όταν η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση.

«Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους», επισήμανε στους υπουργούς και υφυπουργούς του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Σήμερα θα παραλάβετε έναν φάκελο με τις προτεραιότητες ανά υπουργείο και τις εκκρεμότητες της προηγούμενης». Παράλληλα, είπε ότι θα παραλάβουν και ένα έντυπο για να καταθέσουν τις προτάσεις και τις σκέψεις για τις προγραμματικές δηλώσεις. Όπως υποστήριξε, «αρωγός θα είναι το ηλεκτρονικό σύστημα για παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου ανά υπουργείο και συνδέσμου με τη γραμματεία της κυβέρνησης».

"Σήμερα, όλοι οι Υπουργοί παρέλαβαν έναν φάκελο με τους στόχους μας ανά υπουργείο, το πρόγραμμα δράσης μας ως τον Δεκέμβριο και ένα 6μηνιαίο σχέδιο πρωτοβουλιών. Η κυβέρνηση θα λειτουργήσει με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και διαρκή αξιολόγηση", έγραψε ο Πρωθυπουργός πριν από λίγο στο Twitter ανεβάζοντας το παρακάτω βίντεο .

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα