Το χρονοδιάγραμμα του πρωθυπουργού, τι θα γίνει τις πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης

Το χρονοδιάγραμμα του πρωθυπουργού, τι θα γίνει τις πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης

Έναν φάκελο με τους στόχους ανά υπουργείο, τις εκκρεμότητες και τις δεσμεύσεις, θα παραλάβει με την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου το κάθε μέλος της, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν έκρυψα ποτέ τη φιλοδοξία μου η κυβέρνηση αυτή να λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη μηχανή με στόχους και διαρκή αξιολόγηση και γνωρίζω πως ο πρώτος που αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Προανήγγειλε πως η Βουλή θα ψηφίσει στις 18 του μήνα τον Κώστα Τασούλα πρόεδρό της, 20 με 22 Ιουλίου θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις και το βράδυ της 22ας του μήνα η κυβέρνηση θα λάβει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

«Πετύχαμε τον κεντρικό μας στόχο που ήταν η αυτοδυναμία. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις όπου είναι εφικτό» συνέχισε. «Η εποχή του διχασμού, της ανούσιας πόλωσης τελείωσε στις 7 Ιουλίου και θέλω να σας συγχαρώ για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκατε τις τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία σας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κ. Μητσοτάκη, την επόμενη της ψήφου εμπιστοσύνης θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο που θα αφορά το κράτος και μία εβδομάδα μετά το φορολογικό νομοσχέδιο με τις μειώσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά.

Πρόσθεσε πως θα αποκατασταθεί το κύρος της δικαιοσύνης με την τοποθέτηση νέας ηγεσίας, ξεκαθαρίζοντας πως πυξίδα αποτελεί ο σεβασμός στην ιεραρχία.

«‘Όλα αυτά» τόνισε, «δεν σηματοδοτούν απλώς τον σεβασμό μας στη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε με τον ελληνικό λαό. Ξέρουμε τι θέλουμε και θα το πετύχουμε» κατέληξε.

«Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα λόγια, ο κόσμος περιμένει έργα και πράξεις. Δουλεύουμε για το εμείς και όχι για το εγώ.  Μειώνουμε κατά το 1/3 τις γραμματείες και τους συνεργάτες των μελών της κυβέρνησης, καθιερώνουμε κανόνες δεοντολογίας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και προειδοποίησε πως «δεν υπάρχει ούτε μία μέρα για χάσιμο». Δεν σταματάμε απλά στην ψήφιση ενός νόμου, παρακολουθούμε την εφαρμογή του ώστε να διορθώνονται πιθανές αστοχίες».

«Δεν ασκούμε πολιτική μόνο με το έργο αλλά και με τη συμπεριφορά μας, κρινόμαστε όχι μόνο για όσα λέμε αλλά και για όσα εκπέμπουμε. Ενσαρκώνουμε το ύφος και το ήθος που ταιριάζει στην περήφανη Ελλάδα του 21ου αιώνα» επισήμανε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα