Στις Βρυξέλλες το παρθενικό υπουργικό ταξίδι του Μάκη Βορίδη

Στις Βρυξέλλες το παρθενικό υπουργικό ταξίδι του Μάκη Βορίδη

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει στο συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του συγκεκριμένου υπουργείου, μαζί του θα βρίσκονται ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική Κώστας Σκρέκας, καθώς και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης.

Στόχος της νέας κυβέρνησης, τόνισε, είναι η διαπραγμάτευση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η οποία θα γίνεται από τον αρμόδιο υπουργό.

Σε ότι έχει να κάνει με τους στόχους του ιδίου κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας, ο κ. Μάκης Βορίδης σημείωσε πως ένας από αυτούς είναι η μείωση στη φορολογία των συνεργατικών σχημάτων, κάτι για το οποίο -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- «έχουμε ψηφιστεί».

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι έχει ήδη μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, λέγοντας του ότι θέλει να το δει μέσα από τη δέσμη του προϋπολογισμού.
Συναντήσεις με τους προέδρους των εποπτευόμενων φορέων

Σειρά συναντήσεων πραγματοποιεί, από σήμερα το πρωί, ο κ. Βορίδης.

Περίπου από τις 07:30 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκίνησε να υποδέχεται στο γραφείο του τους γενικούς διευθυντές του υπουργείου, προκειμένου να ενημερωθεί για τους τομείς τους, αλλά και για τις προτεραιότητές που έχουν.

«Ξεκινάμε δουλειά. Πολλές οι προκλήσεις, πολλά τα ενδιαφέροντα» είπε ο αρμόδιος υπουργός μπαίνοντας στις συναντήσεις.

Στις 11 το πρωί ο κ. Βορίδης θα παραβρεθεί στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης. Μετά την ολοκλήρωσή του θα συναντηθεί με τους προέδρους όλων τον εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου, όπου και θα ενημερωθεί για τη λειτουργεία τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα