Ορκίζεται το μεσημέρι η νέα κυβέρνηση. Θα ακολουθήσει η παράδοση-παραλαβή των υπουργείων

Ορκίζεται το μεσημέρι η νέα κυβέρνηση. Θα ακολουθήσει η παράδοση-παραλαβή των υπουργείων

 Στις 12:00 το μεσημέρι πραγματοποιείται η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη παράδοση-παραλαβή των υπουργείων.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 11:00.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι η μοναδική φορά που το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ θα συνεδριάσει στη Βουλή, καθώς όλα τα επόμενα θα πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Βουλή αναμένεται να παραμείνει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι όπως δήλωσε άλλωστε ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία άμεσα το νέο κυβερνητικό έργο, και να κατατεθούν τα ρώτα νομοσχέδια.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατέληξε στα πρόσωπα της κυβέρνησής του, τα οποία ανακοινώθηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Συνολικά 21 από τα 51 στελέχη της νέας κυβέρνησης, δηλαδή το 40% του υπουργικού σχήματος, είναι εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Επίσης, από τα 51 μέλη της νέας κυβέρνησης μόνο πέντε είναι γυναίκες.

Συγκεκριμένα, νέα υπουργός Πολιτισμού αναλαμβάνει η Λίνα Μενδώνη, ενώ στη θέση της εκπροσώπου Τύπου βρίσκεται η Σοφία Ζαχαράκη. Υπουργός Παιδείας ορίστηκε η Νίκη Κεραμέως, ενώ η Δόμνα Μιχαηλίδου ου αναλαμβάνει υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τέλος, η Φωτεινή Αραμπατζή αναλαμβάνει υφυπουργός στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αρμοδιότητα για την αλιευτική πολιτική.

Δείτε ΕΔΩ τη σύνθεση της Κυβέρνησης

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα