Αλλαγή σκυτάλης στο Μέγαρο Μαξίμου: Ο Τσίπρας παρέδωσε στον Μητσοτάκη

Αλλαγή σκυτάλης στο  Μέγαρο Μαξίμου: Ο Τσίπρας παρέδωσε στον Μητσοτάκη

Ορκίστηκε λίγο μετά τη μία το μεσήμερι νέος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο Προεδρικό Μέγαρο συνόδευσαν τον κ. Μητσοτάκη η σύζυγός και τα τρία παιδιά. Παρούσες ήταν και οι τρεις αδελφές του προέδρου της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο.

"Ο ελληνικός λαός μάς έδωσε χθες μια ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Την εντολή αυτή θα την τιμήσουμε στο ακέραιο. Από σήμερα ξεκινά σκληρή δουλειά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων" ανέφερε εξερχόμενος από το προεδρικό Μέγαρο ο κ. Μητσοτάκης. 

Κατόπιν ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Μαξίμου, για να πραγματοποιηθεί η αλλαγή σκυτάλης, η λεγόμενη δηλαδή παράδοση-παραλαβή, από τον κ. Τσίπρα. Στην κορυφή της σκάλας του Μεγάρου Μαξίμου, τον περίμενε ο απελθών πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε με ταχύ βήμα, αντάλλαξε σύντομη χειραψία για τους φωτογράφους με τον Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον συνόδευσε στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι μία διαδικασία που όπως επισήμανε χθες ο κ. Τσίπρας δεν είχε ακολουθηθεί το 2015 όταν έγινε εκείνος πρωθυπουργός αλλά δεν του παρέδωσε το Μαξίμου ο τότε προκάτοχός του.

Δείτε την ορκομωσία του νέου πρωθυπουργού: 

 

Στις 19.00 η νέα κυβέρνηση 

Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα της Δευτέρας, στις 19.00, και οι νέοι υπουργοί θα ορκιστούν το πρωί της Τρίτης, για να ακολουθήσουν οι καθιερωμένες παραδόσεις - παραλαβές. 

Η νέα Βουλή θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιουλίου. Θα εκλέξει το προεδρείο της και κατόπιν αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που θα λήξουν με την προβλεπόμενη ψήφο εμπιστοσύνης

 Το πρωί της Δευτέρας ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης ενημέρωσε επισήμως τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για τα αποτέλεσματα των εκλογών. Ακολούθως, ο κ. Βούτσης μετέβη  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να τον ενημερώσει για τη δύναμη των κομμάτων στη νέα Βουλή. 

Ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε αμέσως με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, δίνοντάς του εντολή σχηματισμού κυβέρνησης για να ακολουθήσει η ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα