Ποια είναι τα γνωστά ονόματα που μένουν εκτός Βουλής

Ποια είναι τα γνωστά ονόματα που μένουν εκτός Βουλής

Εκτός της νέας Βουλής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γρηγόρης Ψαριανός, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Γιώργος Κυρίτσης, η Αννέτα Καββαδία

Αποτελέσματα εκλογών: Το αποτέλεσμα των εκλογών έκρυβε πολλές εκπλήξεις καθώς αρκετά γνωστά ονόματα μένουν εκτός της Νέας Βουλής.

Με τη μέχρι τώρα την Νέα Δημοκρατία μένουν έξω η Φωτεινή Πιπιλή και ο Θόδωρος Φορτσάκης, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ μένουν εκτός η Ράνια Σβίγκου αλλά και η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά. Στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών, εκτός μένει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Ρωμανός και ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ μένουν εκτός η Ελένη Αυλωνίτου, η Αννέτα Καβαδία και ο Τέρενς Κουίκ. Στο Δυτικό Τομέα εκτός μένει ο Γεράσιμος Γιακουμάτος από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ μένουν εκτός ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Νίκος Τόσκας και ο Παναγιώτης Ρήγας.

Στον Νότιο Τομέα εκτός μένουν ο Γιάννης Καλιάνος, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέγονται η Κατερίνα Παπακώστα, ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Με σχεδόν το 82% της ενσωμάτωσης να έχει καταμετρηθεί, η μάχη του σταυρού κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον της εκλογικής μάχης ενώ τα βλέμματα όλων είναι και στα γνωστά πρόσωπα που τελικά δεν κέρδισαν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Στον Βόρειο Τομέα της Β Αθηνών, εκτός μένει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκο Ρωμανός αλλά και η μεταγραφή του Πέτρου Τατσόπουλου.

Στην Α Αθηνών, με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από την καταμέτρηση των σταυρών, από την Νέα Δημοκρατία μένουν έξω η Φωτεινή Πιπιλή και ο Θόδωρος Φορτσάκης, καθώς εκλέγονται νέα πρόσωπα όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο Άγγελος Συρίγος.

Από τον Σύριζα εκτός μένουν η Ράνια Σβίγκου αλλά και η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Μεγάλες απώλειες μετράει ο ΣΥΡΙΖΑ και στον Βόρειο Τομέα, καθώς η μείωση του ποσοστού του στην περιφέρεια και η προσθήκη στους βουλευτές της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, άφησε έξω από το Κοινοβούλιο την Ελένη Αυλωνίτου, την Αννέτα Καβαδία και τον Τέρενς Κουίκ που πάντως σημειώνει καλές αποδόσεις και είναι πρώτος αναπληρωματικός.

Στον Δυτικό Τομέα η μεγάλη έκπληξη είναι πιθανόν η μη εκλογή του Γεράσιμου Γιακουμάτου από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Την έδρα του την καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον δυτικό τομέα η εκλογή του Θανάση Παπαχριστόπουλου αφήνει έξω και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Νίκο Τόσκα και τον Παναγιώτη Ρήγα.

Εκεί που υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις είναι στον Νότιο Τομέα καθώς η εκλογή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ νέων υποψηφίων όπως ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Χάρης Θεοχάρης, αφήνουν έξω γνωστά ονόματα όπως ο Γιάννης Καλιάνος, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Μέχρι στιγμής ο Γρηγόρης Ψαριανός έχει συγκεντρώσει 4.596 ψήφους, αρκετά μακριά από τον τελευταίο που εκλέγεται από την περιφέρειά του και είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου με 10.139 ψήφους.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα