Εκλογές 2019: Στο 8,1 % η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός βουλής η Χρυσή Αυγή

Στο 8,1% είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ με ενσωματωμένο σχεδόν το 83,45 της επικράτειας, είσοδο στη Βουλή εξασφαλίζουν τόσο η ΜεΡΑ25 όσο και η Ελληνική Λύση, ενώ η Χρυσή Αυγή μένει εκτός βουλής

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα καταμέτρηση, η ΝΔ έχει ποσοστό 39,73% και λαμβάνει 158 έδρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 31,58% λαμβάνει 86 έδρες και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8% και 22 έδρες, το ΚΚΕ με 5,36% και 15 έδρες, η Ελληνική Λύση με 3,78% και 10 έδρες και η ΜέΡΑ25 με 3,46% και 9 έδρες. Η κατανομή των εδρών διαμορφώνεται με δεδομένο ότι η Χρυσή Αυγή, η οποία βρίσκεται στο 2,97% δεν θα καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή. Εάν υπερβεί το όριο εισόδου που είναι το 3% η κατανομή των εδρών θα αλλάξει κυρίως σε βάρος της ΝΔ, η οποία σε αυτό το ενδεχόμενο εκτιμάται ότι θα λάβει 154-155 έδρες.

 

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα εκλογών από το υπουργείο Εσωτερικών

 Εκλέγονται με τη ΝΔ Μπογδάνος και Παπαδημητρίου

Εκτός Βουλής μένει ο Γρηγόρης Ψαριανός

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι βουλευτές εκλέγονται

 

Εξελίξεις στην πορεία της Δίκης της Χρυσής Αυγής αναμένεται να φέρει η, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, έξοδός της από τη Βουλή. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, jailgoldendawn.com, «η εκλογική ήττα της Χρυσής Αυγής σημαίνει ότι αρκετοί κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν θα απολογηθούν με την ιδιότητα του βουλευτή», κάτι που αποτελούσε εκ των ων ουκ άνευ στοιχείο της υπερασπιστικής γραμμής των νεοναζί.

«Πρόκειται για πικρό καρπό της στρατηγικής κωλυσιεργίας που ακολούθησε η υπεράσπιση τον τελευταίο χρόνο», σημειώνει το jailgoldendawn.com, καθώς με την σκόπιμη καθυστέρηση της Δίκης οι νεοναζί κατέληξαν να αυτοπαγιδευτούν.

Έτσι, «ο μόνος που θα προσέλθει στο δικαστήριο να απολογηθεί διατηρώντας τη βουλευτική ιδιότητα είναι ο κατηγορούμενος Ιωάννης Λαγός ο οποίος έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής». «Η απώλεια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης θα σημάνει νέες δυσκολίες στη χρηματοδότηση της οργάνωσης, καθώς θα παύσουν οι μηνιαίες βουλευτικές αποζημιώσεις, θα διακοπούν οι συμβάσεις των επιστημονικών συνεργατών και θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους οι δεκάδες μετακλητοί υπάλληλοι που περιφέρονται στις εκδηλώσεις», καταλήγει το jailgoldendawn.