Financial Times: Αυτοδυναμία με 153 έως 164 έδρες για τη Νέα Δημοκρατία

Financial Times: Αυτοδυναμία με 153 έως 164 έδρες για τη Νέα Δημοκρατία

Σε εκτενές άρθρο τους, οι Financial Times αναφέρονται στις ελληνικές εθνικές εκλογές, στην «πτώση» του Αλέξη Τσίπρα, στις διαφορές στις προεκλογικές καμπάνιες του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, στα ποσοστά που οι δημοσκοπήσεις δίνουν καθώς και στο ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας.

«Είναι ανήκουστο στην Ελλάδα να γίνονται εκλογές τον Ιούλιο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ανησυχεί μήπως οι ψηφοφόροι του, προτιμήσουν να πάνε στην παραλία αντί για την κάλπη», αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας. «Σε κάθε προεκλογική του εμφάνιση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις γειτονιές μέχρι τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις,  δεν ξεχνά να υπενθυμίζει στους συντηρητικούς ψηφοφόρους πως πρέπει να συμμετάσχουν στις εκλογές την Κυριακή», συμπληρώνει η αρθρογράφος και ανταποκρίτρια των Financial Times στην Αθήνα, Kerin Hope.

Παράλληλα, στο δημοσίευμα με τίτλο «Το τέλος του Αλέξη Τσίπρα» τονίζει πως οι δημοσκοπήσεις, μέχρι στιγμής δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία 7,5 με 10 ποσοστιαίες μονάδες από το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν οι δημοσκοπήσεις είναι σωστές τότε οι συντηρητικοί καταφέρνουν αυτοδυναμία με 153 έως 164 έδρες στη Βουλή» επισημαίνει.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε την κλασική προεκλογική καμπάνια, δεν ήθελε να δώσει αρνητική χροιά στην εκστρατεία του και απέφυγε τις κατηγορίες κατά του βασικού του αντιπάλου, Αλέξη Τσίπρα. Δεν είχε αρνητικά προεκλογικά σποτ ούτε προσωπικές επιθέσεις.  Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την παλαιά τακτική, στοχοποίησε την κύριο Μητσοτάκη και εστίασε στο γεγονός ότι είναι γόνος μιας πολιτικής δυναστείας. Επιπλέον, δεν έπαψε να προειδοποιεί τους ψηφοφόρους πως η δεξιά κυβέρνηση θα πάρει πίσω τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας που δόθηκαν επί των ημερών του.

Εν τω μεταξύ, το δημοσίευμα κάνει λόγο και για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη: «Φαίνεται πως επιστρέφει στην πολιτική ζωή της χώρας μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια να μπει στο Ευρωκοινοβούλιο, στις εκλογές του Μαΐου. Το κόμμα του, το ΜέΡΑ25 έλαβε ποσοστό 2,99%, λίγο λιγότερο από το 3% που χρειαζόταν. Οι ψηφοφόροι του από τον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη όπου θεωρείται ένας αντισυστημικός ήρωας, αναμένεται να τον υποστηρίξουν αρκετά», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα