Τσίπρας: Θέλουν να δώσουν το μαξιλάρι των 37 δισ. στις τράπεζες

Τσίπρας: Θέλουν να δώσουν το μαξιλάρι των 37 δισ. στις τράπεζες

Εξηγήσεις από τη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τις εξαγγελίες της περί ανάγκης μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μέσω συνέντευξής του στον ΑΝΤ1.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, θύμισε παλαιότερη συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ, στην οποία είχε δηλώσει ότι θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και ότι διασφάλισε ότι δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και θα υπάρξει μικρή αύξηση.

«Αυτό που νοιάζει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους είναι εάν θα συνεχίσουν να παίρνουν τις συντάξεις τους κι αυτό το διασφαλίσαμε», είπε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας «έρχεται τώρα η ΝΔ και λέει εγώ το ασφαλιστικό θα το αλλάξω, διότι χρειάζεται κύμα μεταρρυθμίσεων για να μπορέσουμε να πείσουμε τους εταίρους μας για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Αναφερόμενος στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν μετάνιωσε για την απόφασή του να την παραχωρήσει, σημείωσε ότι ήταν μία σκληρή συνέντευξη και εξέφρασε ενόχληση γιατί κατά τη διάρκειά της δεν δόθηκε χρόνος για τα σοβαρά οικονομικά και εθνικά θέματα.

Είπε ότι ήταν «το χάρηκα και το διασκέδασα. Εγώ δεν κρύβομαι από τους πολίτες».

Θέλουν να δώσουν το μαξιλάρι των 37 δισ. στις τράπεζες, καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, μετά τις δηλώσεις του υποψηφίου του κόμματος Μπάμπη Παπαδημητρίου ο πρωθυπουργός.

«Είναι άλλο να με κατηγορούν για ψεύτη και άλλο να έχω τιμήσει την εντολή του ελληνικού λαού ότι έδωσα τη μάχη στην Ευρώπη με εντιμότητα, αλλά δεν υπήρχαν περιθώρια. Μας την είχαν στημένη», είπε ο πρωθυπουργός αναφορικά με τα τεκταινόμενα του πρώτου εξαμήνου του 2015 και πρόσθεσε ότι και καλύτερα προετοιμασμένοι να είμαστε δεν θα άλλαζε κάτι, αφού είχαν πάρει την καταστροφική -και γι' αυτούς- απόφαση για Grexit.

«Ο Βαρουφάκης έκανε πολλά στραβά, αλλά όποιος κι αν ήταν στην θέση του -και ο Μέσι της πολιτικής να ήταν- δεν θα είχε πολλά περιθώρια να πετύχει περισσότερα», σημείωσε ακόμη.

Μιλώντας για τις εκλογές της Κυριακής, ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι πολίτες «δεν μας γύρισαν την πλάτη, η κάλπη την Κυριακή θα είναι άδεια, το παιχνίδι είναι ανοικτό».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα