Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Τα σενάρια αυτοδυναμίας

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Τα σενάρια αυτοδυναμίας

Το σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τρεις ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, αποτυπώνεται και στη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ.

Στην έρευνα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 8 μονάδες στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, δηλαδή χωρίς λευκό, άκυρο και αποχή.

Ειδικότερα η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 36% και ο ΣΥΡΙΖΑ 28%. Στην τρίτη θέση έχει πλέον παγιωθεί το Κίνημα Αλλαγής, αποσπώντας σταθερά το 7%. Τέταρτο κατατάσσεται το Κομμουνιστικό Κόμμα με 5% καταφέρνοντας εκ νέου να υπερφαλαγγίσει την Χρυσή Αυγή, η οποία μένει στάσιμη στο 4%.

Στο όριο της εισόδου στην Βουλή βρίσκονται η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς αμφότερα βρίσκονται στο 3%, έχοντας απολέσει μισή μονάδα συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα.

Με τα σημερινά δεδομένα πάντως η Pulse εκτιμά πως η Πειραιώς θα εξασφαλίσει καθαρή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.

Στο πρώτο σενάριο, όπου τόσο η Ελληνική Λύση όσο και το ΜέΡΑ25 εισέρχονται σε επτακομματικό κοινοβούλιο, η Νέα Δημοκρατία εκτιμάται πως θα συγκεντρώσει 155 έδρες. Στο δεύτερο σενάριο, όπου η Βουλή είναι εξακομματική, η ΝΔ διευρύνει την πλειοψηφία της σε 159 βουλευτές.

 

Το 89% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα πάει σίγουρα ή σχεδόν σίγουρα να ψηφίσει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Το 36% θεωρεί καλύτερο για τον τόπο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, το 15% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 11% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, ενώ το 17% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην παράσταση νίκης το 69% θεωρεί πως θα κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, έναντι 19% που θεωρεί ότι θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για τον πρωθυπουργικό θώκο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος με την στήριξη του 37%. Ο Αλέξης Τσίπρας ωστόσο κερδίζει τρεις μονάδες (31%) και μειώνει την διαφορά στους έξι βαθμούς, που συνιστά την μικρότερη ψαλίδα τουλάχιστον από τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα