Παναγιωτόπουλος: Μόνο η ΝΔ μπορεί να ενισχύσει την οικονομία

Παναγιωτόπουλος: Μόνο η ΝΔ μπορεί να ενισχύσει την οικονομία

Η ενίσχυση της οικονομίας, η στήριξη της κοινωνίας και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας αποτελεί το τριπλό στοίχημα της επόμενης κυβέρνησης σύμφωνα με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή και Αν. Σαμαρά διεκδικεί την επανεκλογή του στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών και μιλώντας στο protothema.gr καλεί τους συμπολίτες του να επιλέξουν εκείνους που «έχουν κολλήσει ένσημα και που μπορούν να σταθούν πολιτικά και ιδεολογικά» ενώ προσθέτει με νόημα «οι εκλογές δεν μπορεί να εκφυλίζονται σε πασαρέλα υποψηφίων, όπου τα πολιτικά κριτήρια πάνε περίπατο και τα πολιτικά πρόσωπα κρίνονται σαν «μοντέλες»». 

 

Σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ σημειώνει μεταξύ άλλων πως «ο κ. Τσίπρας διακρίθηκε για τις επιδόσεις του στην κακή υποκριτική και στα πολιτικά ψέματα. Κορυφαίο δείγμα πολιτικής και προσωπικής αναλγησίας ήταν ο ισχυρισμός του ότι δεν ήξερε για τους νεκρούς στο Μάτι και ότι δεν είχε πάρει είδηση ότι η σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων μεταδιδόταν ζωντανά από τις τηλεοράσεις». Τέλος, για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου εξηγεί πως ««Σιγουράκια» δεν υπάρχουν στην πολιτική, από τη στιγμή που οι κάλπες μέχρι το πρωί της 7ης Ιουλίου θα είναι άδειες! Πρέπει εμείς να τις γεμίσουμε με δημοκρατικές ψήφους, τιμωρητικές για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και ταυτόχρονα, ψήφους αποδοχής των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας».

 

Ερώτηση: Πως σας φάνηκε η συνέντευξη του κ. Τσίπρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ;

 

Απάντηση: Τα όσα είδα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μου θύμισαν κάτι που είχε πει ο Ταλευράνδος για την βασιλική δυναστεία των Βουρβόνων: «Δεν έμαθαν τίποτα, δεν ξέχασαν τίποτα!...»

 

Και εξηγούμαι: Ήταν ένας αλλαζονικός πολιτικός ηγέτης, που προσπαθούσε να φανεί ψύχραιμος, αλλά δύσκολα έκρυβε πόσο θορυβημένος είναι από αυτό που τον περιμένει στις εκλογές της Κυριακής! Επιδερμικά ψύχραιμος και εσωτερικά σε κατάσταση ελεγχόμενου πανικού!

 

Η περίπτωση του κ.Τσίπρα παρέχει μέγα δίδαγμα για όσους βρίσκονται στην κορυφή της εξουσίας και εκλαμβάνουν την φαινομενική και πρόσκαιρη παθητικότητα της Ελληνικής κοινωνίας ως κατάσταση πλήρους υποταγής!

 

Για να θυμηθούμε τι έλεγε ο κ. Τσίπρας πριν από λίγους μήνες; Απευθυνόταν στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αγενέστατο και προσβλητικό τρόπο και με τις περιβόητες ατάκες « είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για μένα!». Διαρρέοντας παντού ότι «τον Μητσοτάκη τον έχει...του χεριού του» και ότι είναι «πελατάκι τους!...»

 

Δηλαδή, η παραπολιτική, τσάμπα, μαγκιά σε όλο της το μεγαλείο!

 

Ε,... ένα πρωί που ξύπνησε ο Πρωθυπουργός και έπινε τα εσπρεσάκια στο Μαξίμου, του ήρθε ο λογαριασμός!

 

Και τώρα, θα αθροιστούν οι αποδείξεις από τις... ταμειακές μηχανές της υπόγειας οργής του Ελληνικού λαού και θα βγει και το...συνολικό τιμολόγιο!Με ένα αποτέλεσμα συντριπτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Ιουλίου ( πρώτα ο Θεός βεβαίως και μετά ο Ελληνικός λαός!)

 

Ερώτηση: Ποια σημεία ξεχωρίσατε από την συνέντευξη;

 

Απάντηση: Η συνέντευξη είχε πολλά ενδιαφέροντα σημεία, όπου ο κ. Τσίπρας διακρίθηκε για τις επιδόσεις του στην κακή υποκριτική και στα πολιτικά ψέμματα. Κορυφαίο δείγμα πολιτικής και προσωπικής αναλγησίας ήταν ο ισχυρισμός του ότι δεν ήξερε για τους νεκρούς στο Μάτι και ότι δεν είχε πάρει είδηση ότι η σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων μεταδιδόταν ζωντανά από τις τηλεοράσεις!

 

Για να μην αδικούμε όμως... Και τα όσα είπε για τον Πετσίτη και τις διακοπές στο κότερο δεν υστερούσαν σε πολιτικό θράσσος και σε προσωπικό κυνισμό, μια και ήταν προφανές ότι θεωρούσε όλους εμάς τους ιθαγενείς που τον παρακολουθούσαμε, ως άτομα μειωμένης νοημοσύνης και μικρής αντιληπτικής ικανότητας.

 

Ευτυχώς, ο ελληνικός λαός δεν «τσιμπάει» πια σε τέτοια.

 

Ερώτηση: Η τρέχουσα πολιτική πρίοδος χαρακτηρίζεται ως αρκετά ήπια. Πέταξαν «λευκή πετσέτα» οι Συριζαίοι ή εσείς αναπαυθήκατε από την σίγουρη νίκη;

 

Απάντηση: Σωστά το λέει ο Μητσοτάκης και θα το επαναλάβω και εγώ: Τίποτα δεν είναι δεδομένο, αν δεν πάνε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή!

 

«Σιγουράκια» δεν υπάρχουν στην πολιτική, από τη στιγμή που οι κάλπες μέχρι το πρωί της 7ης Ιουλίου θα είναι άδειες! Πρέπει εμείς να τις γεμίσουμε με δημοκρατικές ψήφους, τιμωρητικές για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και ταυτόχρονα, ψήφους αποδοχής των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ερώτηση: Διεκδικείτε τον σταυρό στον Νότιο Τομέα της Β’Αθηνών. Τελικά το σπάσιμο της εκλογικής περιφέρειας στα τρία διευκολύνει τους υποψήφιους βουλευτές και τους ψηφοφόρους;

 

Απάντηση: Έχω ισχυρή και πλήρη άποψη για τα εκλογικά συστήματα, αλλά και για το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Όμως, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση. Θα έρθει ο κατάλληλος χρόνος μετά...

 

Προς το παρόν, αυτό που έχω να σας πω είναι ότι ο περισσότερος κόσμος στη Β’ αθηνών δεν έχει ενημερωθεί για το ποιους υποψηφίους έχει να ψηφίσει ο καθένας! Και αυτό δεν είναι καλό ούτε για το αντιπροσωπευτικό σύστημα, ούτε για την δημοκρατική έκφραση του Πολίτη. Άλλωστε, στις εκλογές της επομένης Κυριακής οι συμπολίτες μας δεν θα επιλέξουν μόνο το κόμμα και τον Αρχηγό, που θέλουν να τους κυβερνήσει! Καλούνται να επιλέξουν και πρόσωπα από συγκεκριμένα ψηφοδέλτια. Εγώ, λοιπόν, καλώ τους συμπολίτες μου στον Νότιο Τομέα της Β’Αθηνών, να επιλέξουν - ανάμεσα σε πολλούς άξιους – εκείνους που έχουν πορεία επαγγελματική στη ζωή τους, που έχουν κολλήσει ένσημα και που μπορούν να σταθούν πολιτικά και ιδεολογικά και να εκπροσωπήσουν με αξιοπιστία και συνέπεια , εντός και εκτός Κοινοβουλίου τα αιτήματα, τις θέσεις και τις προσδοκίες της κοινωνικής και εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας.

 

Οι εκλογές δεν μπορεί να εκφυλίζονται σε πασαρέλλα υποψηφίων, όπου τα πολιτικά κριτήρια πάνε περίπατο και τα πολιτικά πρόσωπα κρίνονται σαν «μοντέλλες»!

 

Η ψήφος και στην επιλογή των προσώπων πρέπει να είναι πολιτική και να έχει ως πυξίδα τη διαδρομή του καθενός και τη συνέπειά του απέναντι στις αρχές και τις αξίες της φιλελεύθερης παράταξης.

 

Ερώτηση: Ποιο είναι το διακύβευμα της 7ης Ιουλίου;

 

Απάντηση: Από το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθούν τα πάντα! Ζητούμε από τον Ελληνικό λαό μια καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ! Όχι για να ραφτούν υπουργικά κοστουμάκια και για να δελεαστούν ορισμένοι από την λαγνεία της εξουσίας!

 

Έχω επίγνωση ότι οι καρέκλες των Υπουργών της ΝΔ, εφόσον – όπως πιστεύω- θα μας δώσει την εντολή ο Ελληνικός λαός, θα είναι «θρόνος εξ ακανθών»! Θα βρούμε πολλούς σκελετούς στην ντουλάπα και πολλά προβλήματα κρυμμένα «κάτω από το χαλί».

 

Ποιο είναι, λοιπόν, το διακύβευμα;

 

Καταρχήν, η οικονομία και η κοινωνία. Μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να πετύχει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που χρειάζεται η χώρα, για να ξεκολλήσει από το σημερινό τέλμα. Σήμερα σερνόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ και υφιστάμεθα μια κυβέρνηση, που αντι να δημιουργήσει νέο πλούτο, κάνει αναδιανομή της μιζέριας και μας βυθίζει ακόμη περισσότερο στην ψυχολογία του «Lexotanil».

 

Νέο εθνικό πλούτο μπορεί να δημιουργήσει μόνον ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Με την μοναδική συνταγή, που ακολουθείται παγκοσμίως. Δραστική μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών. Μείωση του κρατισμού, χτύπημα στη γραφειοκρατία, απελευθέρωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας από όλα εκείνα που την εμποδίζουν και την αποθαρρύνουν να επενδύσει. Ενίσχυση των μικρομεσαίων να επενδύσουν με ισχυρά κίνητρα. Αποτελεσματικός νόμος και γρήγορες πρακτικές για ξένες επενδύσεις.

 

Με λίγα λόγια, όσο γίνεται πιο αποφασιστικοί στην ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ταυτόχρονα όσο γίνεται πιο αποτελεσματικοί στην άσκηση μιας σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής υπερ των οικονομικά ασθενεστέρων! Από τα δύο και τα δύο, με συνέπεια και αξιοπιστία.

 

Στα πιο πάνω, θέλω να προσθέσω τρεις ακόμη κορυφαίες προτεραιότητες: Την ασφάλεια του πολίτη και την προστασία της ζωής και της περιουσίας του από τα κάθε λογής εγκληματικά και κακοποιά στοιχεία, που έχουν αφεθεί να αλωνίζουν στις γειτονιές, σκοτώνοντας και ληστεύοντας, εξαιτίας μιας ανόητης, παλαιοαριστερής, ιδεοληψίας του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει προκλητική ανοχή απέναντι στη διάχυση της βίας.

 

Μαζί με την ασφάλεια του πολίτη πηγαίνει και η ασφάλεια της χώρας μας. Το ύψιστο αυτό αγαθό της Εθνικής μας Ακεραιότητας δεν μπορεί να το εγγυηθεί μια κυβέρνηση ιδεοληπτικών διεθνιστών, που δεν καταλαβαίνει τίποτα από τις ραγδαίες γεωπολιτικές ανατροπές, που συντελούνται γύρω μας και δεν μπορεί να δει τι πραγματικά επιβάλλει το εθνικό μας συμφέρον. Ποια εθνική υπευθυνότητα μπορεί να έχει μια κυβέρνηση που υπέγραψε την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών; Που παρεχώρησε τα πάντα, όταν οι άλλοι είχαν τα ζόρια και έπρεπε ως Ελλάδα να διεκδικήσει και να κατοχυρώσει αυτά που μας ανήκουν!

 

Οι ανακαλύψεις των υποθαλασσίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ΝΑ Μεσόγειο, σε συνδυασμό με την επέκταση των ερευνών και των γεωτρήσεων στα νότια της Κρήτης και πιθανώς και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Καστελορίζου, επανασχεδιάζουν τους ενεργειακούς χάρτες και τις σφαίρες επιρροής στην ευρύτερη περιοχή μας. Από την εξέλιξη αυτών των σχεδίων κρίνεται η σταδιακή μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από την Ρωσική Ομοσπονδία. Εξού και η αναμέτρηση Ρωσίας, Αμερικής και Ευρώπης, που εξελίσσεται στην περιοχή μας. Η Ελλάδα με την κυβέρνηση της ΝΔ θα κερδίσει το στοίχημα. Αλλιώς θα το χάσει!

 

Σε αυτές τις ύψιστες προτεραιότητες, να μου επιτρέψετε να προσθέσω και το μέγα θέμα των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και στις τρεις βαθμίδες της Παιδείας. Για τα ΑΕΙ, τα έχουμε ήδη προβάλει και αναλύσει. Εκείνο που πρέπει να υπογραμμίσουμε ταυτόχρονα είναι και η ανάγκη αλλαγών και στην κατεύθυνση του Γυμνασίου και του Λυκείου, με έμφαση στην προώθηση των Νέων Τεχνολογιών και της Νεωτερικότητας, σε απόλυτο και αρμονικό συνδυασμό με τη σύγχρονη διδασκαλία της Ελληνικής Κλασσικής Παιδείας, που έχει ως βάση της την Αρχαία και την Νέα Ελληνική Γλώσσα, την Ελληνική Ιστορία και την Ελληνική Παράδοση.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα