Τσίπρας: Είναι ντροπή κ. Παπαχελά να μου κάνετε τέτοιες ερωτήσεις

Τσίπρας: Είναι ντροπή κ. Παπαχελά να μου κάνετε τέτοιες ερωτήσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μια συνέντευξη που κράτησε δύο ολόκληρες ώρες στον ΣΚΑΪ στον Αλέξη Παπαχελά και στη Σία Κοσιώνη. Δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι ατάκες.«Είναι ντροπή, κύριε Παπαχελά, αντί να μου κάνετε ερωτήσεις για τη Σύνοδο Κορυφής, τα ελληνοτουρκικά, το Αιγαίο, να με ρωτάτε για τις διακοπές μου στο.. σκάφος μιας – πλούσιας, βεβαίως – συνεργάτιδάς μου που ούτε η ίδια ούτε ο σύζυγός της είχαν σχέση με τη διαπλοκή». 

Αυτή ήταν μία μόνο από τις απαντήσεις και τα σχόλια που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας

«Δεν πήγα ούτε με το κότερο του κ. Αλαφούζου, ούτε με το κότερο του κ. Μαρινάκη ούτε με το ελικόπτερο του άλλου καναλάρχη (δεν θυμόταν το όνομά του: ο Κυριακού) που έκανε βόλτες ο κ. Μητσοτάκης» είπε.

Σία Κοσιώνη και Αλέξης Παπαχελάς έβλεπαν πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίσταζε να απαντήσει, αλλά και να σχολιάσει τις ερωτήσεις τους.

O πρωθυπουργός επισήμανε πως «ο κάθε πολιτικός έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, έχει δικαίωμα να βρεθεί με την οικογένεια και τα παιδιά του, το Σαββατοκύριακο. Βρέθηκα στο σκάφος μιας συνεργάτιδός μου. Σχολιάζετε με πολιτική σκοπιμότητα αυτό, αλλά δεν σχολιάζετε ότι κάποιοι υπέκλεψαν την ιδιωτική μου ζωή για να δημιουργήσουν θέμα προεκλογικά. Δεν ήμουν στο σκάφος του κ. Αλαφούζου ή του κ. Μαρινάκη» είπε ο κ. Τσίπρας όταν ρωτήθηκε για την φιλοξενία του σε σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου.

«Θα ήταν δικαιολογημένη η κριτική αν βρισκόμουν στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία της διαπλοκής ή στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία με τον οποία θα είχα fake αντιπαράθεση. Βρέθηκα στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου που ήταν συνεργάτης μου και το σκάφος ο άνδρας της δεν το απέκτησε από τη διαπλοκή» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη ένα σημείο τροβής ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Εδώ στον ΣΚΑΙ ενορχηστρώσατε μια εκστρατεία και δηλητηριάσατε την κοινή γνώμη» είπε, «Η ΝΔ είχε έτοιμο σχέδιο για το Σκοπιανό με διπλή ονομασία, γιατί δεν το λέτε;».

-Παπαχελάς: Δεν το αποφεύγουμε.

-Τσίπρας: Το ψιλοαποφεύγετε.

Όπως είπε (αναφερόμενος στην επιστολή Καραμανλή): Αν εγώ έστελνα επιστολή στον πλανητάρχη και ο Υπουργός Εξωτερικών μου επίσης μίλαγε για διπλή ονομασία, τότε αυτό θα αποτελούσε δεδικασμένο.

Στο τέλος ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως έγινε μία έντονη συζήτηση και «καλά έκανα και ήρθα».

 

 

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα