Μητσοτάκης: Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα. Mειώσεις φόρων από 2020

Μητσοτάκης: Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα. Mειώσεις φόρων από 2020

Έκκληση για μαζική συμμετοχή την Κυριακή στις εκλογές απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως η συμμετοχή είναι απαραίτητο συστατικό της ίδιας της δημοκρατίας. «Το ζήτημα είναι η 7η Ιουλίου να γιορτάσει η Ελλάδα. Θα υπάρξει μια μεγάλη ανακούφιση της κοινωνίας και της οικονομίας. Η κρίση παρατάθηκε αναίτια. Αυτό το απόθεμα θετικής ενέργειας είναι δουλειά μας να το αξιοποιήσω προς όφελος της χώρας. Υπάρχουν αξίες, υπάρχουν όρια, αυτά παραβιάστηκαν τα τελευταία 4 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι ο Πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε ειδικά στους νέους καλώντας τους να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να μην αποφασίζουν άλλοι για αυτούς. «Η ΝΔ ήταν καθαρά πρώτη στους νέους. Είναι πολύ σημαντικό, έχει αλλάξει η δημογραφική δομή των ψηφοφόρων μας. Έχουμε μια πιο ήπια κατανομή και πάρα πολλούς νέους. Προχώρησα σε μια άμεση επικοινωνία με τους νέους» δήλωσε επισημαίνοντας πως με το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και θα μπει τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας και ανομίας.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να δώσει συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι την Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ποτέ δεν κατάλαβε το εμπάργκο του πρωθυπουργού στον σταθμό. «Ποτέ δεν κατάλαβα το εμπάργκο του πρωθυπουργού στον Σκάι. Δεν μπορώ να μη σχολιάσω ότι κινήσεις που αλλάζουν τη στρατηγική του κόμματος πέντε μέρες πριν από τις εκλογές - δείχνουν πανικό και απελπισία. Καλό είναι να μην υπάρχει εμπάργκο. Και εμείς, όταν για μερικές μέρες κάναμε εμπάργκο στην ΕΡΤ, ήταν γιατί διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Είναι θετικό να μην υπάρχει κανένα εμπάργκο. Ευελπιστώ να απαντήσει στις κατηγορίες που έχει κάνει για τον Σκάι και τους δημοσιογράφους του» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης πως αρνήθηκε το ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως από την πρώτη στιγμή ο ίδιος είχε ζητήσει ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Τονίζοντας πως η ΝΔ αποδέχθηκε τις ημερομηνίες που πρότεινε η κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως οι πολίτες έχουν δει τον κ. Τσίπρα και τον ίδιο στη Βουλή σε 42 αντιπαραθέσεις. «Εγώ επέλεξα να συνομιλώ με την κοινωνία για την επόμενη μέρα της Ελλάδας και αφήστε τον κ. Τσίπρα να λέει τα δικά του» είπε κατηγορώντας την κυβέρνηση για αλαζονεία.

«Έβλεπα από την πλευρά των πολιτικών μας αντιπάλων μια αλαζονεία. Το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προσγείωσε πολλούς. Το μόνο που κάνουν είναι να διαστρεβλώνουν τις θέσεις μας. Διαφωνώ με το χαρακτηρισμό ότι είναι υποτονική η προεκλογική περίοδος. Είναι πιο πολιτισμένη και αυτό το θεωρώ κατάκτηση. Είναι ένδειξη ωριμότητας της κοινωνίας που ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις» είπε.

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη και στην εκλογή της νέας ηγεσίας της, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Στηλιτεύσαμε την επιλογή της κυβέρνησης να ορίσει ηγεσία της Δικαιοσύνης από τη στιγμή που δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Μια τόσο σημαντική απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί από την απερχόμενη κυβέρνηση. Η επόμενη κυβέρνηση θα τη διορίσει και θα επιλεγούν πρόσωπα υπεράνω υποψίας που θα μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ζητά ισχυρή κυβέρνηση έτσι ώστε να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες την επόμενη μέρα. «Δεν αντέχει η χώρα περιπέτειες και δεν πρέπει να μπούμε σε μια λογική εκπτώσεων αυτών που θέλουμε να κάνουμε» είπε σχολιάζοντας και τη στάση του ΚΙΝΑΛ. «Παρακολουθώ τις παλινωδίες του ΚΙΝΑΛ, δεν έχω καταλάβει τι κάνουν. Πολλοί που εμπιστεύτηκαν το ΚΙΝΑΛ, θα εμπιστευτούν τη ΝΔ γιατί χρειάζεται η χώρα σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα 4ετίας για να ανασάνει η κοινωνία», δήλωσε και κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην επιλέξουν τη Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση.

«Στις τελευταίες εκλογές ένας στους πέντε ψήφισε κόμμα που δεν έφτασε στο 3%. Στην παρούσα συγκυρία είναι πολύ καλύτερο η ψήφος να πιάσει τόπο, να κατευθυνθεί στη ΝΔ γιατί μόνο εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε τη σταθερότητα. Θα ήταν καλό για την ποιότητα της δημοκρατίας μας Χρυσή Αυγή και το κόμμα Βελόπουλου να μείνουν εκτός Βουλής. Για τη χώρα μας είναι ντροπή να είναι στη Βουλή ένα φιλοναζιστικό κόμμα» είπε για τη ΧΑ επισημαίνοντας παράλληλα και την αντίδραση της Εκκλησίας για τον κ. Βελόπουλο.

Δηλώνοντας αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, καθώς, όπως είπε, «η ευθύνη της αλήθειας γεννά αισιοδοξία στην κοινωνία», ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τα σχέδιά του για τη μείωση της φορολογίας και το τι περιμένει από τους εταίρους. «Οι φόροι θα μειωθούν γιατί πρέπει να μειωθούν. Γνωρίζω ότι η πολιτική μείωσης φόρων είναι μονόδρομος για να πάει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης. Ο κ. Τσίπρας υπερφορολόγησε και διέλυσε συνειδητά τη μεσαία τάξη για να μοιράσει επιδόματα στους εκλογικούς του πελάτες. Εμείς θα δώσουμε πίσω κάτι από αυτά που έχασε η μεσαία τάξη. Οι Ευρωπαίοι θα κατανοήσουν. Το ζητούμενο είναι πώς θα προχωρήσουμε σε ακόμα πιο γενναίες μειώσεις. Οι εταίροι θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω μέσα της ανάπτυξης και όχι μέσω της αφαίμαξης. Εφόσον πάρω την λαϊκή εντολή, θα πάω στην Ευρώπη για να εφαρμόσω ένα τολμηρό σχέδιο» τόνισε μιλώντας για σειρά θεμάτων για τα οποία χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση που θα τα διαπραγματευθεί στο εξωτερικό όπως είναι η νέα αγροτική πολιτική ή η φύλαξη των συνόρων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν θα κόψει κανένα επίδομα προσθέτοντας πως θέλει ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων. Τονίζοντας πως οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να παίρνουν στο τέλος του έτους το επίδομα που πήραν πρόσφατα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως όλα τα επιδόματα, όπως τα οικογενειακά ή τα προνοιακά, δεν θα κοπούν και θα παραμείνουν στο επίπεδο που είναι σήμερα. Πρόσθεσε δε πως στόχος του είναι να αυξήσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και να βρεθούν περισσότερα χρήματα για τους ανέργους και κυρίως για τα προγράμματα επανακατάρτισής τους.

«Τον Σεπτέμβριο θα καταθέσουμε τον προϋπολογισμό του ‘20. Εκεί θα αποτυπωθεί η οικονομική μας πολιτική, μειώσεις φόρων, κίνητρα για επενδύσεις, περιορισμός φοροδιαφυγής. Θα εφαρμοστούν από 1-1-20. Οι μειώσεις φόρων θα αρχίσουν από το 2020. Όταν λέω αυτό και βγαίνει ο Τσίπρας και λέει ότι θα τα εφαρμόσω από το 2021, τότε φαίνεται πως τα φέικ νιουζ δεν ξεκινούν από τα υπόγεια του Μαξίμου» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στήριξης στους εργαζόμενους τονίζοντας πως η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα με βαθιές ρίζες στην κοινωνία. «Επιμένουμε πολύ στη συμφωνία αλήθειας μεταξύ επιχειρηματία και εργαζόμενου. Στους επιχειρηματίες λέμε πως θα σας στηρίξουμε αλλά έχετε υποχρεώσεις απέναντι στον εργαζόμενο. Σε πρακτικές ανασφάλιστης ή υποασφάλιστης εργασίας, θα δείξουμε μηδενική ανοχή. Η κυβέρνηση της ΝΔ επέβαλε πρόστιμο 10.500 ευρώ για την ανασφάλιστη εργασία. Θα προστατεύσουμε τον κόσμο της εργασίας» είπε επαναλαμβάνοντας πως δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος.

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θα σωθεί, ξεκαθάρισε όμως πως θα αναζητηθούν ευθύνες για τα φριχτά χάλια που βρίσκεται σήμερα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Για τη δε Novartis είπε πως για τα ζητήματα των εξεταστικών βάσει Συντάγματος αρμόδια είναι η δικαιοσύνη και η Βουλή. «Η Novartis ήταν μια οικτρή πολιτική σκευωρία που στήθηκε πάνω σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο που αφορούσε γιατρούς» είπε.

Μιλώντας για τα θέματα της ασφάλειας και την περιοχή των Εξαρχείων, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως από τις 8 Ιουλίου αλλάζει η πολιτική στα θέματα της ασφάλειας. «Θα είναι διαφορετικός ο τρόπος που βλέπουμε το ρόλο της αστυνομίας. Το θέμα των Εξαρχείων είναι πολύ σύνθετο. Είναι ζήτημα που αφορά τη συνολική αναγέννηση μιας γειτονιάς. Προσωπικό μου στοίχημα είναι το νέο Μουσείο με αξιοποίηση του κτιρίου του Πολυτεχνείου. Προσβλέπω πως τα Εξάρχεια θα αρχίσουν να αλλάζουν χαρακτήρα. Εκεί όπου χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις, σε καταλήψεις, στα πανεπιστήμια, αυτά θα γίνουν. Στόχος μου είναι όταν έρθουν τα παιδιά στο πανεπιστήμιο τον Οκτώβριο τα πράγματα να είναι διαφορετικά» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα στα στελέχη του κόμματός του πως μια κυβέρνηση έχει κώδικα δεοντολογίας τονίζοντας πως δεν μπορεί να δέχεται ένα πολιτικό πρόσωπο παροχές σε είδος. «Όσο πιο ισχυρή εντολή μας δώσει ο λαός τόσο μεγαλύτερες οι απαιτήσεις» είπε, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει σχέσεις με την ολιγαρχία. «Οι εποχές των προνομιακών σχέσεων έχουν περάσει. Δεν μου αρέσουν τα μονοπώλια , υποχρέωσή μας είναι να στηρίξουμε τη νέα επιχειρηματικότητα, θέλουμε περισσότερο ανταγωνισμό, κανόνες για όλους, δεν είναι μόνο οι μεγάλες επενδύσεις» είπε προσθέτοντας πως έχει γίνει μια σοβαρή προετοιμασία όσον αφορά την προσέλκυση επενδύσεων.

Μιλώντας σε πιο προσωπικούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως έχει απομυθοποιήσει την εξουσία. «Δεν μου λέει κάτι εμένα το γκλάμουρ της εξουσίας. Ξέρω πως όλα κάνουν κύκλο. Το μέγιστο πολιτικό κεφάλαιο το έχει κάποιος το βράδυ των εκλογών. Ή θα το ξοδέψει ή θα το επενδύσει. Αν το ξοδέψει, θα είναι σαν τον κ. Τσίπρα. Εγώ θέλω να το επενδύσω στην κοινωνία» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα