Τσίπρας για συνεργασία με Καμμένο: Ήταν το αναγκαίο κακό

Τσίπρας για συνεργασία με Καμμένο: Ήταν το αναγκαίο κακό

Στη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN και την Έλλη Στάη σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «ένα κόμμα αλαζονείας και κάνουμε και εκπτώσεις προκειμένου η χώρα να κυβερνηθεί».

Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς εάν μετάνιωσε που δεν τελείωσε τη συνεργασία νωρίτερα, γέλασε και σχολίασε «σε αυτό μπορεί να έχετε δίκιο», ενώ στη συνέχεια την χαρακτήρισε ως «συνεργασία αναγκαίο κακό».

«Αν μπορούσα θα είχα τελειώσει νωρίτερα τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο», ανέφερε αποκαλύπτοντας πως για μια συγκεκριμένη περίοδο είχε δίαυλο επικοινωνίας με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Επίθεση σε Καραμανλή, Παπανδρέου και Μητσοτάκη

Επίθεση στον Κώστα Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού τόνισε: «Κατ' αρχάς είχε ενδιαφέρον γιατί είχε 10 χρόνια να μιλήσει. Μίλησε 16 λεπτά, πάνω κάτω 1,5 λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής. Σεβαστή η επιλογή του αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι εγώ, όπως και όλοι οι πολίτες, ανέμενα να έχει κάποια δόση αυτοκριτικής για τα δικά του πεπραγμένα. Μπορεί να μην ήταν πρωθυπουργός στα μνημόνια, ωστόσο ήταν ο πρωθυπουργός που άφησε ανοιχτή την πόρτα στα μνημόνια», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας για να προσθέσει:

«Επέλεξε να φύγει, έχοντας πλήρη εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν η χώρα.

Ο επόμενος (σ.σ. ο Γ. Παπανδρέου) μάλλον δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε, έλεγε "λεφτά υπάρχουν", οδήγησε τη χώρα στην "αγκαλιά" του ΔΝΤ και αυτός επέλεξε να φύγει και να παραδώσει στον επόμενο, σε ένα μη εκλεγμένο πρωθυπουργό.

Ο μεθεπόμενος, ο κ. Σαμαράς μιλούσε για Ζάππεια και επέλεξε να παραδώσει τη χώρα στο λεγόμενο σχέδιο της "αριστερής παρένθεσης", λεηλατημένη χώρα, με άδεια ταμεία».

Τσίπρας για Τουρκία: «Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θέλει να προκαλέσει ένα θερμό επεισόδιο αυτή τη στιγμή»

Στην ίδια συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην ένταση με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και τις γεωτρήσεις που η Άγκυρα έχει εξαγγείλει με τον «Πορθητή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου:

«Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θέλει να προκαλέσει ένα θερμό επεισόδιο αυτή τη στιγμή. Η στάση της δεν προκύπτει από μία θέση ισχύος αλλά από αδυναμία. Ωστόσο κάθε Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει να έχει στο μυαλό του ένα ατύχημα. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να μην εφησυχάζουμε».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για τις γεωτρήσεις: «Γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν πρόκειται να γίνει. Τελεία και παύλα. Η Τουρκία δεν τόλμησε να έρθει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Πήγε στην Καρπασία».

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα